S Civilne iniciative staršev za zaščito otrok smo na uredništvo prejeli spodnji članek, ki ga objavljamo v celoti in nespremenjenega.

Slovenija je v času tako imenovane epidemije covid namerila dobrih 464.000 primerov in na mrliške certifikate napisala kot vzrok smrti 5589 osebam. Že od jeseni 2020 te epidemije, ki se je v Sloveniji uradno iztekla 15. junija 2021, pa poteka doslej še nevidena vladna in medijska kampanja za cepljenje. Pa poglejmo, kaj smo dosegli s cepilno kampanjo in ali je cepljenje s prvo, drugo ali katerokoli dozo, smiselno? V nadaljevanju navajamo znanstvene članke, ki pravijo, da nikakor.

V javnih medijih v zadnjem času beremo o tem, da minister Poklukar razmišlja o uvedbi obveznega cepljenja proti covidu. Enako trdi od zdravja po šivih pokajoča Lejko Zupanc, ki to vehementno trdi celo v imenu »epidemiologov«, ki tehnično gledano kot entiteta pri nas sploh ne obstajajo. Svoj lonček so dodali še na UKC, ki jih je vlada z dodatki v PKP10 še dodatno nagradila , medtem, ko nekateri zdravniki že pred tem dosegajo mesečne zneske, ki so bili prej na ravni letnih.

Sicer obskurni, a provladni mediji, kot so Sobota.info, Ptuj.info, Ljubljana.info in podobni, sami sebe demantirajo, ko trdijo, da je pri nas večina za pogoj PC, saj te trditve že bežen pogled na njihove ankete zanika. A zdi se, da sta vlada in njen komunikacijski strateg Kadič, ki je bil še nedolgo tega bolj znan po nasvetih glede zapeljevanja , namenjena ustvariti mnenje, da je cepljenje še naprej potrebno in očitno želita nagniti tehtnico v smer obveznosti. A rezultati anket so enoznačni: javnost je močno proti pogoju PC ali obveznem cepljenju.

Že ves čas vlada, strokovna skupina in »medijski sponzorji« cepljenja trdijo, da je le-to edina strategija rešitve pred t.i. epidemijo, poleg tedensko se spreminjajočih omejitev življenja in poslovanja. Med tem, ko je po vladnih podatkih (glede na število porabljenih doz) pri nas »polno« cepljenih 1.190.271 , pravzaprav ne vemo, kaj smo s tem dosegli. Število smrti narašča, prav tako število pozitivnih primerov, za katere sicer mnogi trdijo, da so povsem odvisni od števila ciklov pri PCR testih.

PCR Teste sicer ameriški CDC (ustanova, kot je naš NIJZ) z začetkom leta umika iz uporabe, saj naj ne bi razlikovali med okužbo z gripo in covid-om . Torej vlada sama sebi nasprotuje z uvajanjem ukrepov in dodatnim pritiski glede cepljenja. Dejstvo je, da se nobena od obljub, ki jih dobro plačani in vehementni vaxerji v obliki provladnih zdravnikov in t.i. strokovne skupine prodajajo naivnim ljudem, se ni uresničila. Cepljenje niti ne zaščiti pred okužbo, niti ne ščiti pred prenosom, prav tako ne ščiti pred tako imenovanim “dolgim” covidom.

Trditev, da ščiti pred t.i težjo obliko bolezni, je v celoti subjektivna in se z njo tako virološka kot epidemiološka znanost pomikata proti psevdoznanosti. Članek v ugledni znanstveni reviji Nature celo trdi, da cepivo, ki bi s svojo “učinkovitostjo” preprečevalo težje simptome in smrt (to bi se naj domnevno gibalo med 23 % in 64 %, sicer z matematičnim modelom predvidenih smrti, nekaj podobnega kot predvidevanja Kreka, da nas bo umrlo 90.000), ne pa enako učinkovito preprečevalo okužb, pravzaprav pripomoglo k hitrejši širitvi virusa. Torej v tem primeru cepljenje prej prispeva k okužbam, kot pa bi jih preprečevalo.

Če sklenemo, cepljenje torej prispeva k širitvi virusa in večinoma ne uresničuje obljub, ki jih procepilci tako zlahka in na vso silo delijo naivnim in odrešitve čakajočim naivnežem, ki jih je medijem uspelo dodobra prestrašiti. Na odgovor, ali je cepljenje sploh potrebno, bomo morali še nekaj časa počakati, a o obveznem cepljenju pravzaprav nima smisla izgubljati besed. Ni potrebno. Če pa vzamemo v obzir tudi v nebo vpijoče številke stranskih učinkov, ki se tudi v Sloveniji, kljub zelo konzervativnem uradnem pristopu pri zbiranju le-teh, vzpenjajo v nebo, pa nikakor ne. Naj za konec dodamo še, da se je ustavno sodišče o pogoju PC že izreklo kot neustavnem, v kar se šteje tudi obvezno cepljenje.

Viri

  • https://www.nijz.si/sl/dnevno-spremljanje-okuzb-s-sars-cov-2-covid-19
  • https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/61c97e60374c7/vlada-soglasa-z-dopolnili-k-predlogu-pkp10
  • https://novice.svet24.si/clanek/zanimivosti/56c5f611996d7/izognite-se-osnovnosolskim-napakam
  • https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats (na dan 1.1.2022)
  • https://www.cdc.gov/csels/dls/locs/2021/07-21-2021-lab-alert-Changes_CDC_RT-PCR_SARS-CoV-2_Testing_1.html
  • https://www.nytimes.com/2021/12/19/health/omicron-vaccines-efficacy.html
  • https://www.scientificamerican.com/article/the-risk-of-vaccinated-covid-transmission-is-not-low/
  • https://www.nature.com/articles/d41586-021-03495-2
  • https://siol.net/novice/slovenija/ustavno-sodisce-pogoj-pc-za-zaposlene-v-drzavni-upravi-v-neskladju-z-ustavo-567668

PREBERITE TUDI:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj