Tradicionalna indijska medicina Ayurveda uporablja tako zdrobljene liste tega drevesa, kot tudi lubje in plodove, v gradbeništvu pa ima les Neema posebno mesto zato, ker ga termiti ne napadejo.

V kmetijstvu se za zatiranje škodljivcev uporablja prevretek iz listov in olje, stisnjeno iz plodov tega drevesa. Oboje je izjemno učinkovito pri varstvu poljščin, saj pridelke ščiti pred polovico znanih škodljivcev. Najboljša stvar Neema pa je, da ne škodi čebelam in da škodljivci nanj ne razvijejo odpornosti.

V Sloveniji imajo z Neemom največ izkušenj v podjetju Bim trade d.o.o. iz Novega Mesta, ki uvaža nimovo listje, zdrobljeno v prah, ki je univerzalno uporaben. Z njim že od leta 2003 pomagajo ljudem s kroničnimi ranami, drugimi kožnimi težavami, določenimi vrstami prebavnih težav, paraziti in podobno. Pri vsem navedenem Neem deluje potrjeno uspešno, saj gre za starodavno ayurvedsko zdravilo.

V Bim trade d.o.o. opažajo odlične rezultate Neema celo pri celjenju ran sladkornih bolnikov, s čimer se je njihova zgodba pravzaprav začela. Kot pravijo, je najlepše pomagati drugim, če imaš z rešitvijo, ki jo ponujaš, lastne izkušnje. Več o tem lahko preberete na spletni povezavi  www.nemnarayan.com, pri njih lahko tudi kupite Neem v prahu, ki je za zdravstvene in kozmetične namene pakiran po 100g, za zaščito pridelkov pa po 4 kg. Naročila na tel.: 07 3380 120.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj