… da imate neprijetni telesni vonj? Razlogov je lahko veliko, a največkrat se skrivajo v naštetih točkah in ko enkrat ugotovite vzrok, ga lahko tudi odpravite in končno zaživite normalno življenje.

1. Stres

Kadar smo pod stresom, se hitro zgodi, da se preveč znojimo. Zato se umirite, zadihajte in ne pozabite na ustrezno higieno.

2. Pekoča hrana

Česen in curry lahko povzročita neprijeten vonj kože. Sprostita namreč večje količine žvepla, katerega vonj lahko traja tudi več ur.

3. Modrček

Velikokrat ženske pozabimo na dejstvo, da modrček nosimo več dni zaporedoma. Nikar, modrček se nahaja na predelu, kjer se največ potimo, zato ga je potrebno redno menjevati.

4. Redko pranje oblačil

Oblačila moramo prati redno, da preprečimo razmnoževanje bakterij, ki povzročajo neprijetni vonj. Več dnevno nošenje majic ne pride v upoštev.

5. Slabo nitkanje zob

Večina si zob sploh ne nitka, tisti, ki pa si jih, jih ponavadi ne nitkajo pravilno. Z zobno ščetko je nemogoče odstraniti vse ostanke hrane, ki pridno hranijo bakterije, kar skoraj zagotovo povzroči slab zadah.

6. Alkohol

Proces razgrajevanja alkohola je vse prej kot dišeč, zato po alkoholu ne posegajte.

7. Umazan pralni stroj

Tudi vaš pralni stroj je lahko krivec za vaš neprijetni telesni vonj. Oblačila v umazanem pralnem stroju ne morejo biti dobro oprana in dišeča. Preverite, ali je to morda krivec in pralni stroj očistite po naših navodilih.

PREBERITE TUDI: Kako odpraviti in preprečiti neprijeten vonj čevljev?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj