… zlasti, če vztrajate pri zaprtih čevljih namesto japonkah in sandalih. V zaprtih čevljih noga ne diha in se ne zrači dobro in posledica je lahko neprijeten vonj obuval (in stopal). Kako ga preprečiti oz. odpraviti? Imamo dve rešitvi.

Zračenje na soncu + sprej proti neprijetnemu vonju

Čevlje vsakič, ko jih sezujete, zračite na soncu, ki bosta skupaj poskrbela, da bo neprijeten vonj kar najmanj nastajal. Zrak skrbi za – oh, presenečenje! – zračenje, sonce pa s svojim antibakterijskim delovanjem preprečuje razvoj bakterij in ubija obstoječe. Nato jih v težje dostopnih predelih posprejajte z antibakterijskim dišečim sprejem, ki bo poskrbel za morebitni preostanek neprijetnih vonjav in bakterij.

Opozorilo: ne pretiravajte s soncem, saj lahko posvetli barve.

Zamrzovanje + sprej proti neprijetnemu vonju

Poleg sonca bakterij ubija tudi zamrzovanje (ja, prav ste prebrali!), zato dajte čevlje (oba skupaj ali vsakega posebej) v vrečko, ki jo dobro zatesnite in preko noči postavite v zamrzovalnik. Po želji oz. če se vam stopala zelo znojijo in nastaja neprijeten vonj v čevljih, jih, ko se 'odmrznejo' in prezračijo, posprejajte z antibakterijskim sprejem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj