Pomivalni stroj, sušilni stroj in pralni stroj je potrebno redno čistiti. Dejstvo je, da se v njih nabira umazanija in umazanija mora nekam iti. Ne izgine sama od sebe. In če želite, da bodo vaša oblačila vedno dišeča, boste morali očistiti tudi vaš pralni stroj. Priporočljivo je, da to storite vsaj vsakih 6 mesecev, če pogosto perete še pogosteje.

 

Kako očistimo pralni stroj?

Potrebovali boste:

  • 2 do 4 skodelice alkoholnega kisa, ki je naravno razkužilo in varnejši od kemikalij.
  • 1 paket sode bikarbone. Ta bo delovala kot čistilno sredstvo in bo odstranila umazanijo, ki se nabira na stenah bobna.
  • Zobno ščetko. Pomagala vam bo priti v vse težje dostopne kotičke vašega stroja.
  • Krpe iz mikrovlaken. Z njimi boste odstranili vse dlake in umazanijo, ki je ostala v tesnilu na vratih pralnega stroja.

Najprej s krpo in malo kisa očistite tesnilo na vratih, za težje dostopna mesta uporabite zobno ščetko. Nato v boben potrosite sodo bikarbono in nastavite na najdaljše in najbolj vroče pranje. Ko je pranje zaključeno v predal za pralni prašek vlijte kis in zopet operite na najdaljšem in najbolj vročem programu. Po pranju zopet vključite pralni stroj, tokrat brez vseh sredstev in na najdaljšem programu. Po pranju vzamite krpo in temeljito obrišite vse ostanke umazanije v bobnu, poskrbite, da bo boben suh.

PREBERITE TUDI: 3 načini, kako izkoristiti neverjetne učinke sode bikarbone

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj