… lahko res osvežujoče in koristno. Vse tiste majhne naloge, ki ste jih odlagali, lahko opravite z enim zamahom, še posebej, če vam na pomoč priskoči vsa družina. Kaj bi torej pravzaprav morali narediti pri spomladanskem čiščenju? Sledite temu kontrolnemu seznamu spomladanskega čiščenja.

spomladansko-čiščenje

1. Očistite stene in police

Spomladansko čiščenje je namenjeno reševanju tistih področij, ki niso vključena v naše redne rutine čiščenja. Če stene in police čistite redno, kapo dol.

2. Zamenjajte sezonska oblačila

Omare niso zasnovane za shranjevanje oblačil za štiri letne čase in če imate velike omare, ki lahko sprejmejo toliko oblačil, verjetno težko najdete predmete, ki jih iščete, med desetinami jaken, brezrokavnikov, puloverjev in kopalk.

3. Obrišite omare in predale

Omare in predali, zlasti v kuhinji, so lahko precej umazani. In tiste razlite drobtine, kakšna pajčevina tu in tam. Poskrbite, da bodo res dobro očiščene in prebrisane.

4. Očistite okna

Tukaj je še en opravek, ki ga lahko tehnično opravite pozimi, vendar je veliko bolj prijeten spomladi. Izkoristite toplejše vreme za pomivanje oken.

5. Očistite svoj pralni in sušilni stroj

Morda se sliši neumno čistiti stvar, ki čisti, a ni. Čiščenje pralnega in sušilnega stroja vam pomaga ohranjati funkcionalnost strojev. To pomeni, da bodo vaši zelo dragi stroji zdržali dlje.

6. Globinsko očistite svoje preproge

Odnesite svoje preproge ven in jih dobro pretresite. To je zelo preprost način, da s svojih preprog hitro odstranite kup umazanije, prahu in ostankov.

PREBERITE TUDI: Spomladansko čiščenje duše

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj