Vzhodne kulture in terapevti že stoletja poudarjajo pomembnost morske vode in morske soli. Morje ima takšno pH vrednost kot zdrava kri, vsebuje vse pomembne minerale ter elemente v sledeh in je kvaliteten, brezplačen vir mineralnih hranljivih snovi.

PREBERITE TUDI: Škodljivi UV filtri

Morje zdravi

Z vsakim dnem, ki ga preživite ob morju, telo dobiva redke elemente v sledovih, ki nam jih primanjkuje pri prehrani. Sveža morska voda pa menjuje strupe z minerali. Mediteranska klima, veter, sonce, aromatično rastlinje in prisotnost soli ter joda, polnijo človeku baterije in ga osvobajajo vsakodnevnega stresa. Majhni delčki soli v zraku potujejo do najglobljih predelov pljučnih alveol, na katere delujejo blagodejno. Minerali, kot so magnezij, mangan, kobalt in drugi elementi v sledeh pa krepijo imunski sistem.

Dnevno kopanje je dober način, s katerim vaše telo dobi vse, kar potrebuje, da se razstrupi. Morska voda, kot že napisano, vsebuje vse pomembne minerale. Elementi, ki so potrebni za razstrupljanje, pa se nahajajo v morski soli in zato kopanje omogoča tudi hitro obnavljanje kože.

Da je morje res edinstveno, govori podatek, da ga znanstveniki ne morejo umetno ustvariti. Pomaga pri zdravljenju bolečin v hrbtu, pri išiasu, športnih poškodbah, pri problemih s cirkulacijo krvi, pri vseh stanjih povezanih z modernim načinom življenja, pomaga pri anksioznosti, stresu, odstranjuje nečistoče s kože in vzpostavlja vlažnost suhe kože.

Vsebuje jod

Eden najpomembnejših elementov v morju je jod, ki ga človeško telo potrebuje za proizvodnjo dveh pomembnih ščitničnih hormonov. Ti hormoni so bistveni, ker nadzorujejo porabo energije v telesu. Pomanjkanje joda lahko hitro povzroči kronično utrujenost, pa tudi povečano nagnjenost k okužbam, šibkost mišic, počasne reflekse in celo golšavost.

PREBERITE TUDI: Vitamin, ki ga večini primanjkuje, a se tega ne zavedajo (še manj pa daljnosežnosti posledic)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj