Ponavadi notranji kotiček očesa posvetlimo, tokrat pa ga bomo potemnili. Fokus se bo s tem premaknil na sredino veke. Tehnika je zelo uporabna, če želite povečati oko.

Potrebujemo svetlečo barvo (bleščeč highlight), osnovno barvo (barva kože), srednje rjavo in temno rjavo.


Klasičen gradient – od svetle proti temni


Gradient, ki se iz svetle sredine temni v obe smeri

Jaz sem vsa senčila, razen najsvetlejšega, uporabila v mat različici. Tako je bleščeči del prišel bolj do izraza; za še izrazitejši učinek lahko senčilo zmočite ali nanesete fine bleščice.

1. Po celotni veki nanesemo osnovno senčilo v barvi kože, da izenačimo ten in omogočimo lažje zabrisovanje za naprej.
S srednje rjavo zasenčimo tudi pregib veke navzgor proti obrvem.

2. Kot pri običajnem senčenju tudi tokrat začnemo s srednje rjavo, ki jo zabrišemo od zunanjega roba veke proti notranjosti očesa – pobarvana naj bo približno 1/3 veke. Nato pa enako naredimo še z druge strani, torej od notranjega kotička očesa zabrišemo proti sredini. Sama sredina nad zenico naj ostane neobarvana.

3. Nadaljujemo s temno rjavo, ki jo spet nanesemo tako na zunanji kot notranji kotiček veke; tokrat jo zabrišemo nekje do polovice prej nanešene srednje rjave.

4. Na sredini nam je ostal svetlejši predel, ki ga lahko pustimo takšnega, kot je, ali pa ga popestrimo z nanosom najsvetlejšega bleščečega senčila.

5. Nanesemo maskaro. Po želji obrobimo veznico s črtalom.

Za demonstracijo sem uporabila rjave odtenke, lahko pa preizkusite tudi barvno različico. Z uporabo temnejših barv bo zaradi kontrasta učinek bolj dramatičen, s svetlejšimi pa dosežemo nežnejše prehode in bolj naraven videz.

PREBERITE TUDI: Kako nanesti rdečilo za lica?

8 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj