… L-lizin vsekakor nekaj, kar morate preizkusiti, saj so dvojno slepe placebo raziskave pokazale, da zmanjšuje pogostost pojavljanje herpesa, njegovo intenzivnost (velikost in bolečino) in pospešuje zdravljenje, tako, da izgine veliko hitreje.

Redno jemanje

Za tak učinek je potrebno L-lizin jemati redno, saj le tako preprečuje izbruhe herpesa, so pokazale raziskave. Protivirusno deluje tako, da zavira delovanje arginina, ki spodbuja replikacijo herpes simplex virusa. Tako L-lizin učinkovito zmanjša pogostost pojavljanja, intenzivnost, velikost in čas zdravljenja herpesa, a le, če ga jemljemo redno.

Tudi drugi pozitivni vplivi

Lizin ali L-lizin je esencialna aminokislina,  kar pomeni, da jo človeško telo nujno potrebuje, a je ne proizvaja samo. Zato jo je treba dovajati s hrano in dodajati v obliki prehranskih dopolnil.  L-lizin je nujno potreben za rast ter produkcijo karnitina, ki je potreben, da se maščobe pretvarjajo v energijo, tako, da jih porabimo namesto skladiščimo.

Poleg tega tudi znižuje holesterol in pomaga telesu pri absorpciji kalcija in nastajanju kolagena. Kolagen je osnovno podporno tkivo telesa, vključno s kožo, kar pomeni, da posredno tudi zavira staranje.

L-lizin dobite tukaj.

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj