Prišel je toplejši del leta in tudi čas, ko imamo več možnosti za sončne opekline. Začeli smo hoditi na morje in kažemo več gole kože, ki pa še nima zadostne rjave podlage. Nastavljanje bele kože žgočemu soncu pa prinese posledice – hude opekline. Če pri sebi nimate ustreznih pripravkov, ki blažijo sončne opekline, pa si lahko pomagate tudi s temi pripravki iz živil, ki jih najdete tudi doma.

PREBERITE TUDI: Je sonce res tako škodljivo ali: kaj v resnici povzroča raka?

PREBERITE TUDI: Kako ukrepati ob sončnih opeklinah?

Med

Med ugodno deluje na kožo. Deluje antibakterijsko in protivnetno, kar povzroči hitrejše celjenje in blaženje bolečine. Med nežno namažite na kožo in pustite delovati vsaj pol ure, lahko pa tudi nekaj ur. Mešanica medu in hladnega jogurta pa bo za kožo pravi balzam.

Jogurt

To je zagotovo zelo star in delujoč recept. Jogurt hladi in ohranja vlago. Jogurt tudi spodbuja celjenje. Navaden jogurt nanesite na prizadeto mesto, pustite delovati in sperite s hladno vodo (brez drgnjenja). Zdrave snovi v jogurtu bodo koži pomagale in jo hladile.

Kumare

Tudi kumare so protivnetne in pomirjujoče za kožo. Hranite jih v hladilniku, da bodo hladne. Nato jih lahko zmešate v mešalniku, da dobite maso, ki jo lahko nanesete na kožo. Kumare so dobri in hranljivi hladni obkladki.

Predvsem pa pijte dovolj vode, da omogočite telesu in koži dovolj tekočine, da celice lahko rešujejo situacijo.

PREBERITE TUDI: 12 živil, ki pomagajo koži, da se zaščiti pred sončnimi opeklinami

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj