Ljudje smo kot marljive mravljice. Večino časa hitimo sem in tja razmišljajoč, kaj vse še moramo postoriti. Sploh predstavnice nežnejšega spola smo znane kot odlične 'multitasking' osebe, ki lahko delajo več stvari naenkrat in poleg še neprestano razmišljajo. Tako dnevno bremenimo možgane in zgodi se nam, da se v nekem trenutku ne znamo ustaviti. Pridemo domov iz službe, dogodka ali pa nas bremenijo osebne stvari in kar ne moremo se umiriti.

Dolgoročno tako slabo počutje lahko vodi v resnejše duševne in fizične težave, zato moramo problem pravočasno prepoznati. Pomembno je obdržati nadzor nad seboj, tudi v največjem kaosu.
 

 

 

Naslednjič, ko se bo naš svet vrtel v 100 različnih smeri, in se bomo želeli zbristriti, poiščimo mirno mesto in storimo naslednje stvari.
 

Zadihajte

Ustavite se. Spijte kozarec hladne vode in se osredotočite na dihanje.
 

Razgibajte se

Če imate možnost, se najprej razgibajte. Na ta način se bodo v vašem telesu začeli sproščati endorfini, ki so znani kot hormoni sreče in počutili se boste bolje.
 

Meditacija

Ja, morda meditacija na začetku ne uspeva najbolje, a bolj kot popoln način izvedbe je pomembo to, da se vsaj poskusite umiriti in svoje misli odmakniti od stvari, ki vas obremenjejujo. Poskusite umiriti svoje misli. Vemo, težko je, a sčasoma boste našli način in bo lažje. 
 

Pogovor z bližnjimi

Morda morate le povedati in dati ven iz sebe, kar vas bremeni. Nekaterim to pomaga in takoj se počutijo lahkotnejše.
 

Božanje hišnega ljubljenčka pomirja

Pockrljajte svojo domačo žival, in dovolite, da vas to pomiri.
 

Pišite

Nekaterim izjemno pomaga metoda pisanja. Zapišite vse misli, ki se vam podijo po glavi in tudi misli bodo jasnejše, saj boste misli bolje ubesedili.


PREBERITE TUDI:  Skrivnosti organiziranih žensk

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj