Zvečer ste šli prepozno spat in ste se zjutraj zbudili čisto povoženi. Hoteli ste se zbuditi s skodelico kave, a ste jo polili – tudi po sebi, že oblečeni za v službo, kamor že tako zamujate. Na poti bi se v vas skoraj zaletel neprevidni voznik. Ko ste prišli v službo, vas je že čakal nejevoljen šef, ki vam je povedal, da vaša prezentacija, v katero ste vložili ogromno časa in truda, ni dobra.
Dan se torej še niti začel ni, a imate že vsega ‘poln kufr’. Kako preprečiti, da bi se dan še naprej odvijal v slabo smer in bi se spravili v boljšo voljo?

Prigriznite nekaj zdravega

Na dobro počutje vplivajo npr. banane in orehi – privoščite si jih za malico, čeprav vas še tako mika tisti Snickers iz avtomata. Čez kako uro ali dve si boste hvaležni.

Oglejte si smešen video

Če imate svoj najljubši Youtube posnetek, ob katerem se vedno nasmejite in se vam zdijo vse težave lažje premagljive, si ga oglejte. Podobno pozitiven učinek ima ogled videov, ki vas zmehčajo, raznežijo – npr. z živalmi in majhnimi otroci.

PREBERITE TUDI: Zakaj je smeh dober za zdravje?

Poslušajte svojo najljubšo skladbo …

… in se predstavljajte sebe, kjer bi najraje bili. Malo pomeditirajte in takole odplavajte in vaša nejevolja bo izpuhtela neznano kam.

… ali najbolj pomirjajočo skladbo …

… če ste živčni, anksiozni. Gre za skladbo ‘Weightless’ od Marconi Union, ki je narejena tako, da zelo pomiri človeško telo in možgane – in to znanstveno preverjeno in dokazano.

PREBERITE TUDI: To je uradno najbolj pomirjajoča skladba

Prekolnite situacijo

Ne pred šefom, seveda. A če damo jezo ven – najsi bo s kričanjem, preklinjanjem ali da kam udarimo (naj bo mehko, da se ne poškodujete) – s tem sprostimo negativno energijo in jeza kar izpuhti.

Privoščite si kopel ali masažo

Če ne gre prej, pa zvečer. Naravnost neverjetno je, kako sproščujoč, pomirjajoč učinek imata ti dve, tako preprosti razvajanji na naše počutje in telo.

PREBERITE TUDI: Vse to so blagodejni in zdravilni učinki vroče kopeli

Naredite nekaj, kar vas preverjeno sprošča

Najsi bo to kratek sprehod; čvek s prijateljico ali pa ogled lepih outfitov na Pinterestu – karkoli deluje za vas, to naredite. Nikar pa v napadu jeze in slabe volje ne nakupujte zares – to so le redkokdaj dobri in premišljeni nakupi.

Predvsem pa se, ko se vam takole začnejo rušiti ‘negativne domine’, ODLOČITE, da ne dovolite, da vam karkoli pokvari dan; da boste imeli v vsakem primeru dober dan in se ne pustite! Pravijo, da je vse v glavi in večinoma to kar drži. Tudi slabo začet dan se lahko konča izvrstno – največ je odvisno od nas samih.smiley

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj