Cinije so univerzalni simbol poletja, ki cvetijo od sredine poletja do prve zmrzali, v svežih, živahnih barvah, kot so roza, rdeča, oranžna, rumena, zelena in bela. Cvetovi cvetijo v različnih oblikah, poleg tega so odlične rože za nove vrtnarje in otroke, saj so semena velika in enostavna za rokovanje , rože pa pogosto privabijo številne vrste metuljev

Cinije so lepe in enostavne za gojenje in tudi odporne na vročino in sušo. Odlične so za vroče poletno vreme in vrtnarje v toplejših podnebjih. 

Sadite cinijo na soncu

Cinije uspevajo ob polni sončni svetlobi in jih je treba posaditi na začetku toplega vremena. So rastline kratkega dne, ki cvetijo, ko je dolžina dneva manj kot 11 ur, zato so kot nalašč za zgodnje pomladno sajenje, ko so noči daljše.

Semena polagajte v vlažno zemljo

V toplem podnebju je treba cinije saditi neposredno v tla, ko mine vsaka zmrzal. Ne glede na to, ali se sejejo neposredno v gredice ali kalilne pladnje, je treba semena cinije posejati do globine četrtine palca v globoko ilovnata tla. Za dober pretok zraka mora biti razdalja med semeni ali sadikami na gredicah približno šest centimetrov, vrstice pa 12 cm.

Zalivajte previdno

Čeprav cinije lahko prenašajo kratka sušna obdobja, bodo najbolje uspevale v vlažnih tleh. Rastline zalivajte približno trikrat na teden, tako da ostane zemlja vlažna do globine približno šest do osem centimetrov.

Pogosto obrezujte

Ko cinije zrastejo na nekaj centimetrov, jih pogosto obrezujte, da spodbudite več vej za rast cvetnih glav. Namesto da bi pustili, da cvetovi ovenijo na rastlini, zrele cvetove odrežite za uporabo v šopkih, da spodbudite cvetenje skozi celo sezono. 

PREBERITE TUDI: 5 načinov uporabe kisa na vrtu

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj