…  in osnovna pravila za dajanje daril, ki bodo všeč obema. December je lahko najlepši čas v letu, toda stres, ki se potiho priplazi poleg, zajame večino nas – in naša ljubezenska življenja niso imuna nanj.

PREBERITE TUDI: Preprost trik, s katerim takoj zmanjšate napetost

Prazniki lahko prinesejo močna čustva za mnoge ljudi. Medtem ko lahko stres, s katerim se že tako ali tako ukvarjate v vsakodnevnem življenju, vpliva na vašo povezavo s svojim partnerjem, se morate boriti tudi s stresom, ki se pojavi, ko se s prazničnim stresom soočata kot par. Da boste skozi praznike prišli brez prepirov, preverite, kako premostiti 3 največje izzive.

PREBERITE TUDI: 32 krutih resnic o resnih razmerjih

Ne moreta se strinjati, kje boste preživeli praznike

Odločanje o tem, kje boste preživeli predbožični večer, je velik izziv tudi za najtrdnejše pare. On bi bi rad obiskal svojo primarno družino, vi pa vašo, ali pa celo eden od vaju želite, da bi Božič preživela sama, morda celo nekje na toplem. Dejstvo je, da sta za oba partnerja primarni družini zelo pomembno in to bi oba morala spoštovati. Eden izmed načinov je, da si praznike izmenjujete, en praznik preživite pri njegovih, drugega pri vaših; ali pa eno leto Božično večerjo poskusite pri svojih starših in drugo leto pri njegovih. Še boljša ideja: povabite obe družini k sebi na praznovanje, tako boste lahko vsi skupaj, ali pa sama odputujta nekam daleč. V vsakem primeru se morata poslušati, razumeti, spoštovati ter na koncu oblikovati smiseln kompromis. Nič vam ne bo pomagalo, če boste ‘iztrmarili’ svoj prav, partner pa bo nato nezadovoljen. Dobra komunikacija je ključ do rešitev.

Vaš partner se ne ujame z vašo družino (ali obratno)

Ko se vaš partner in družina ne razumejo najbolje, se lahko počutite, kot da vas vlečejo v dve različni smeri; jasno, vsi vam pomenijo ogromno. Ključ do razmeroma srečnih počitnic je, da to težavo s partnerjem rešita skupaj, kot soigralca. Če veste, katere teme so ključ nesporazumov, se vsaj zdaj tem temam ognite, da preprečite prepir. Potrudite se, da se provokacije spregledajo in se raje osredotočite na teme, ki veselijo vse. Najbolj pomembno pa je, da s partnerejm držita skupaj. Zares si namreč šele lahko pokvarite večer, če se zaneti prepir tudi med vama. Zmenita se za čustveno podporo in si postavita meje. Nikoli ne boste prepričali vašega partnerja, sebe ali druge v to, da bi jim bil všeč nekdo, ki jim pač ni simpatičen, če pa vam uspe preživeti večer brez prepirov, je to največja zmaga.

Razočaranje nad darilom

Morda je vaša ideja, da partnerju podarite vredno in dragoceno stvar, za katero veste, da bo partnerju zelo všeč. Toda njegovo ‘popolno’ darilo za vas je lahko nekaj manj vrednega ali pa je to le darilna kartica namesto fizičnega izdelka. Družba nas prepričuje, da morajo biti prazniki veseli, polni ljubezni in izmenjave skrbno izbranih daril, in za nekatere so to tudi lahko. Toda običajno imajo ljudje velika pričakovanja glede daril, kar privede do razočaranja. Pomembno je, da pred obdarovanjem komuniciramo in razpravljamo, kaj si dejansko želite ali potrebujete. Moški niso ravno znani po branju misli ali dobrem poslušanju, zato se spomnite, kaj je bistvo praznikov. Več kot drago darilo naj vam pomenijo pozornosti, kot so čas, objemi, prisotnost in uživanje v lepih trenutkih.
Da bi se izognili konfliktom, pa najprej opustite nerealna pričakovanja glede praznikov. Opustite občutek, da mora biti vse popolno, vključno z vašim partnerjem (ali njegovimi dejanji in obnašanjem). Še en moder nasvet: Med praznovanjem ne poskušajte preveč spiti. Alkohol sprosti zavore in sprosti čustva, zaradi česar boste nepremišljeno ustvarili nepotrebno dramo.

PREBERITE TUDI: Vodič preživetja – osamljenost, depresija in december

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj