Potrebovali boste čas, da pozdravite rane. Koliko časa pa vsak posameznik potrebuje, da preboli konec zveze, pa je odvisno od človeka do človeka ter od drugih okoliščin, zato točno določenega časovnega okvirja ali splošnih nasvetov za lažje prebolevanje ni.

PREBERITE TUDI: Je ločitev poraz?

Področje v našem življenju, ki mu lahko brez skrbi posvetimo veliko časa, pa je zagotovo delo na sebi. Postaviti si morate namreč distanco med sabo in razhodom. Ne smete dovoliti, da razhod enačite s samim seboj in padete v uničujoč krog bolečine. Zapomnite si, to je le faza, skozi katero greste, in da prihajajo lepši dnevi, ki so že na obzorju. Slej kot prej boste prišli k sebi in znova zaživeli.

1. Pišite dnevnik

Potrebovali boste jasnost, saj vam bo razhod meglil um. Uporabite to priložnost, da raziščete, kaj čutite, kaj je prav za vas prav tem trenutku. Dnevnik imejte kot del procesa pisanja – saj veste, da je fizični prenos (zapis) vaših čustev iz misli na papir način, ki dokazano pomaga, da zjasnite misli. To je dobra terapevtska tehnika. Začnite z občutki in čustvi (čutim, da; počutim se), nadaljujte z rešitvami (kako rešiti finačne spremembe ipd.) in načrt ukrepov, ki jih boste sprejeli, da boste lažje zaživeli. Dnevnik bo zelo uporaben način, da boste spremljali svoj napredek. Kmalu boste spoznali, kaj je za vas dobro in kaj ni.

2. Napolnite misli z novimi pozitivnimi mislimi in dejanji

Izogibajte se temu, da živite in znova prežvekujete stare dogodke, spomine in negativne občutke bolečine in obžalovanj. Bolj, kot se osredotočate na negativne občutke, bolj boste fizično začutili stres in žalost. Odvračanje misli je učinkovito sredstvo za sprostitev negativnih čustev in da se premaknete dalje. Umetnost v vseh oblikah dokazano pomaga. Zamotite se z glasbo, ki jo radi poslušate ali odkrivajte novo. Rišite, oblikujte, ustvarjajte. Plešite, pojte, berite. Vsi ti načini vam bodo pomagali, da se obkrožite z novo pozitivno energijo in zbistrite misli.

3. Skrb zase naj vam bo prioriteta

Ni nujno, da morate imeti vse pod kontrolo. Odpovejte sestanek, če je potrebno, zjokajte se, ko morate in vzemite si čas zase, ko ga potrebujete. Ne boste imeli zdravih misli, če jih ne boste dovolili izraziti. Ko se ukvarjate s svojimi mislimi in dušo, pa ne pozabite tudi na hranljivo in zdravo hrano, ki bo vašemu telesu in umu pomagala, da boste dovolj močni. Tudi gibanje bo pomagalo, da ohranite trezno glavo. Če niste ravno rojen ali zagrizen športnik – hodite. Hodite po gozdu, po naravi, ki je že sama po sebi čudovita zdravilka. Zagotovite si tudi zdravo okolje – brez strupenih odnosov in ljudi, ki vam škodijo. Obkrožite se z ljubečimi in pozitivnimi ljudmi, ki iz vas izvabijo le najboljše.

4. Uredite si dom

Polepšajte si življenje in vsakdan s tem, ko si polepšate dom, kjer živite. Kupite novo pohištvo, okraske, znebite se vsega, kar vas spominja na bivšega partnerja. Čisti dom je čista duša. Uporabite sveče in rože, da v dom prinesete svežino, odprite okna na stežaj, da privabite svež zrak. Prenovite, kar je potrebno in vnesite novo energijo, s starimi stvarmi pa proč!

5. Moč dobrega videza

Ne podcenjujte moči videza, oz. vaše pojave na splošno. Samo zato, ker ste končali razmerje, to še ne pomeni, da se z njim lahko konča tudi vasa želja po tem, da ste lepi. Dober videz je odličen način, da se počutite močnejše in samozavestnejše. Nosite oblačila, v katerih se počutite lepe, in ki poudarijo vaš stil, telo, in vse, kar ste. Samozavest se bo kar odsevala in počutili se boste odlično. Pojdite k frizerju, kupite si nova oblačila, če je potrebno. Uredite se in zasijte!

PREBERITE TUDI: 6 stvari, ki jih lahko podarite SEBI in ne stanejo nič

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj