Če slučajno opazite nekaj prask na steklu, morda niti ne veste, kako so prišle tja. Toda na srečo obstaja nekaj preprostih načinov, kako se znebiti prask na steklenih oknih, pod pogojem, da niso pregloboke.

Uporabite prozoren lak za nohte

Tudi če še nikoli v življenju niste naredili manikure, je priročno imeti stekleničko prozornega laka za nohte za gospodinjske projekte, na primer za odstranjevanje prask z oken.

V tem primeru nanesite tanek sloj prozornega laka na del okna, ki je bil opraskan, in nato pustite, da se posuši. Ko se lak posuši, s krpo, rahlo navlaženo z odstranjevalcem laka za nohte, povlecite po površini in odstranite odvečni lak, ki je zunaj same praske.

Uporabite zobno pasto

Ta metoda deluje z uporabo navadne bele zobne paste ali rahlo abrazivnega mila. Najprej očistite del okna s praskami in nato pustite, da se posuši.

Na mehko, rahlo vlažno krpo nanesete majhno količino zobne paste ali blago abrazivnega mila in z majhnimi, krožnimi gibi in rahlim pritiskom drgnite opraskano območje približno 30 sekund. Nato obrišite preostalo zobno pasto ali milo in preverite, ali so praske izginile. Če so še vedno tam, ponovite postopek.

PREBERITE TUDI: 4 nasveti za brezhibno čista okna – brez sledi črt!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj