… na vaše pohištvo, vaša oblačila, celo tla. Obstaja nekaj različnih metod, kako te neprijetne madeže odstraniti iz različnih površin.

Les

Detergent za pomivanje posode zmešajte z vrelo vodo in sperite, da nastane velika količina pene. Krpo namočite samo v peno in nanesite na madež iz jagodičevja. Izperite s čisto krpo, navlaženo s čisto vodo. Če ostane madež, podrgnite območje s krpo, navlaženo v raztopini 1 žlice oksalne kisline na 1 L vode. Dobro sperite in obrišite do suhega. Pozor: oksalna kislina je strupena; uporabljajte previdno in nosite gumijaste rokavice.

Bombaž, lan

Testirajte tkanino za barvno obstojnost. Če se barva ne spremeni, raztegnite madež čez skledo; pritrdite na svoje mesto z gumijastim trakom. Skozi tkanino nalijte vrelo vodo z višine 2 ali 3 metre. Izogibajte se škropljenju. Ta postopek je treba izvesti takoj. Če madež vztraja, namočite v raztopini 1 liter tople vode in 1/2 čajne žličke detergenta za 15 minut. Izperite z vodo. Območje očistite z alkoholom in čim prej operite.

Marmor

Ko obrišete odvečno tekočino, površino obrišite s krpo ali gobo, namočeno v toplo penasto vodo. Dobro sperite in obrišite do suhega. Če ostane kakršen koli madež ali razbarvanje, zmešajte obkladek iz vode, detergenta v prahu in klorovega belila. Na madež nanesite gosto pasto in pokrijte z vlažno krpo, da upočasnite izhlapevanje. Ko je madež razbeljen, ga temeljito sperite in posušite.

PREBERITE TUDI: Kako odstraniti madeže kurkume z oblačil?

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj