Večina žensk, ki skrbi za svoj videz, se pri tem osredotoča predvsem ali celo samo na obraz. Na telo pa pogosto več ali manj pozabljamo in mu ne posvečamo posebne pozornosti. Zato ni presenečenje, da se lepo negovan obraz pogosto nahaja na vratu in nad dekoltejem, ki pa jasno kažeta, da nanju pozabljamo.

Na obraz nanašamo maske; delamo pilinge; uporabljamo alfa-, beta- in poli-hidroksi kisline, peptide in retinoide (in še kaj vmes); čedalje več se jih poslužuje tudi pomlajevanja s pomočjo botoksa, polnil in podobnih posegov. Vendar a ni koža na našem telesu prav tako pomembna oz. skrb za telo od zunaj in znotraj?

Seveda ne pozabimo, da je ključna za lepo kožo in telo skrb od znotraj, kar pomeni zdravo prehrano, ki temelji na zelenjavi in zdravih maščobah in čim manj ali nič sladkorja in ogljikovih hidratov, ki pospešeno starajo kožo. In pa seveda gibanje, ki skrbi za čvrsto in lepo oblikovano telo in dobro počutje; preko znojenja pa tako redno odvajamo strupe. Tako bo naša koža  videti bolj sveža, sijoča in mladostna, pa tudi bolje se bomo počutili in imeli več energije.

PREBERITE TUDI: Poskrbimo za lepoto od znotraj

Kaj pa lahko naredimo za naše telo z nego?

Obstajajo tri stvari, ki bodo naredile precejšno razliko v videzu naše kože in tudi našem počutju.

1. Redno delajte pilinge

Pilingi poskrbijo, da se redno odstranjujejo odmrle celice s kože, zaradi česar bo bolj gladka, mehka in sijoča. Ker ne bo prekrita s plastjo odmrlih celic, se bodo tudi negovalni izdelki bolje vpili in jo intenzivneje nahranili in navlažili.

2. Nanašajte vlažilne in hranljive kreme, losjone in masla

Glede na svoj tip kože po potrebi uporabljajte vlažilne losjone ali hranljive kreme ali mleka. Če je vaša koža zelo suha, pa raje izberite masla ali olja, pri čemer ne pozabite, da koža v vsakem primeru potrebuje tudi vlago, ki je maščobe ne dajejo, zato je v takem primeru bolje mešati olje oz. maslo z losjonom ali mlekom za telo. Tako bo koža dobila vse, kar potrebuje.

Če je vaša koža normalna in se vam zdi, da ne potrebuje posebne nege, pa ji kak kakovosten losjon ali tonik (ja, tisti za obraz, če ima le dovolj dobre sestavine) vsaj po pilingu, da kar najbolje vpije pomlajevalne in vlažilne dobrote. Načeloma pa lahek losjon z ureo ali hialuronsko kislino tudi bolj mastnim kožam ne bo odveč.

PREBERITE TUDI: Kako sami poskrbimo za lepa in urejena stopala?

3. Po potrebi uporabite maske

To velja predvsem za vrat in dekolte – če pa je vaša koža mastna in nečista, bo glinena maska idealna izbira – tudi za hrbet.

4. Ne pozabite na stopala in roke

In seveda nikar ne pozabite na stopala. Urejen in lepo naličen obraz s popolno pričesko in popoln outfit ne bodo prav nič pomagali, če nas bodo izdale izsušene roke z neurejenimi nohti in nenegovana, neurejena stopala. Zadebeljena, razpokana, izsušena in trda koža ter okrušen lak na neurejenih nohtih so vse prej kot estetski pogled.

Nikar ne pozabimo, da naš videz odraža naše samospoštovanje in našo skrb zase – ta pa naš odnos do sebe. Se imamo res radi in se dovolj spoštujemo, da poskrbimo tako za svojo notranjost kot tudi zunanjost? Naš videz je naš prvi vtis, ki ga zelo težko popravimo zato poskrbimo, da bo naša najboljša vizitka.

In nenazadnje: zaslužimo si, da si vzamemo čas zase, da se razvajamo in pockrkljamo – najsi bo sami ali pa si vsaj občasno privoščimo razvajanje v salonu.

PREBERITE TUDI: Razvajanje doma ~ kdaj ste si nazadnje vzeli čas zase?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj