Nastopilo je tisto obdobje v letu, ko je največ druženj in praznovanj, za kamor se seveda tudi lepše uredimo in naličimo. In kar se tiče ličenja so rdeče ustnice eden največjih simbolov ženstvenosti in zapeljivosti in še posebej primerne za slavnostne priložnosti.

Kljub temu se jih mnoge ženske izogibajo oz. jih celo nikoli ne nosijo. Najpogostejša razloga sta dva:

  1. Ne znajo izbrati pravega odtenka rdeče barve zase in zato menijo, da jim rdeča barva ne pristaja.
  2. Ne znajo si lepo oz. pravilno našminkati ustnic (pri močnih odtenkih, kot so rdeča in temni odtenki, je to še posebej pomembno, saj ne le, da kiksi niso dovoljeni, temveč je treba poznati tudi kak trik).

Kar se tiče izbire odtenka, tiste s toplim podtonom kože (rumen, oliven) izberejo šminke s toplimi (oranžnimi) podtoni in tiste s hladnim podtonom kože (roza) izberejo hladne odtenke šmink (z modrimi podtoni, ki potegnejo proti rozasti).

Ko šminko nanesete, to, kako vam pristaja, vedno preverite na dnevni svetlobi, saj lahko umetna notranja svetloba predstavi povsem drugačno sliko od realne.

Sicer pa je ena najpogostejših težav pri ličenju ustnic ta, da so lahko videti obrnjene navzdol in potem delujemo, kot da smo slabe volje ali žalostni. Trik, kako se našminkati tako, da bodo ustnice privlačne in bo delovalo, kot da imamo rahel nasmeh, je v spodnjem videu izvrstno prikazala Lisa Eldridge.

PREBERITE TUDI: Rdeč lak za nohte in rdeča šminka sta klasika, ki ne gre nikoli iz mode

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj