In dejansko je to ‘trend’, ki ne gre nikoli iz mode; ki je večen, klasičen, eleganten, damski, ženstven. Ženske po svetu nosijo rdeče nohte in ustnice že desetletja in medtem, ko ostali trendi prihajajo in odhajajo, rdeča klasika ostaja.

Rdeča barva je ženstvena in seksi, zato tudi ni čudno, da je moškim še posebej privlačna. Primerna je za vsako priložnost in za vsako žensko, ki se tako tudi počuti, saj je natanko to – ženstvena. Slavni modni kreator Bill Blass je celo dejal, “Kadar ste v dvomu, nosite rdečo.” In to je postal svetovno znan citat.

PREBERITE TUDI: Moške privlačijo rdeče ustnice

Kakšen rdeč odtenek izbrati?

A medtem, ko vsaki ženski pristaja kak rdeč odtenek, ne pristajajo vsi odtenki vsem. Če imate topel podton kože (rumen, oliven), potem izbirajte med toplimi odtenki šmink in lakov – če pa ste hladne, med hladnimi. Zato nikoli ne naredite napake, da bi šminko ali lak kupile, ne da bi prej nanesle na nohte oz. ustnice. Odtenek v steklenički nikoli ni videti enak kot ko ga nanesemo, zato to vedno naredite in nato preverite na dnevni svetlobi. Umetne luči ga lahko navidezno zelo spremenijo in kaj hitro se vam lahko zgodi, da boste prišle domov s povsem zgrešenim odtenkom. Medtem, ko lak še lahko zamenjate, pa boste rabljeno šminko precej težko.

Obvezno torej:

  1. nanesite lak na nohte oz. šminko na ustnice;
  2. preverite odtenek na dnevni svetlobi.

PREBERITE TUDI: Psihologija barv: kaj barve, ki jih nosite, povedo o vaši osebnosti?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj