Raziskovalci z univerze v Manchestru so v raziskavi ugotovili, da so rdeče ustnice pravi magnet za moške. Raziskava, v kateri so uporabili poseben program, ki je sledil očem 50 moških, je pokazala, da povprečen moški več kot polovico prvih desetih sekund po tem, ko spozna žensko, nameni gledanju njenih ustnic. Tako so roza obarvane ustnice njihovo pozornost pritegnile za 6,7 sekund in rdeče za kar 7,3 sekunde. Le 0,95 sekund so namenili  ženskim očem in še manj, 0,85 sekund, lasem.
 

PREBERITE TUDI: 6 ženskih lastnosti, ki so moškim neustavljivo privlačne


Ugotovili so tudi, da moške bolj privlačijo polne ustnice kot tanke ter da je bila moška pozornost, ko ženske niso nosile ličil, bolj enakomerno porazdeljena na vse dele obraza.
 
 
Ženske so si stoletja barvale ustnice v rdeče, da bi poudarile svojo privlačnost in bile bolj zapeljive, ta raziskava pa je pokazala, da so rdeče ustnice kljub vztrajnemu trendu neopaznih 'nude' ustnic še vedno simbol zapeljivosti in seksapila. Mnoge ženske ne nosijo rdeče šminke v prepičanju, da jim ne pristoji, drugim niso všeč, tretje si ne upajo in četrte imajo težave z izbiro ustreznega odtenka. Če ste med njimi, vam bo ta članek v pomoč, da boste brez težav našle svojo popolno rdečo šminko ali pa celo več njih, kajti za vsako žensko obstaja rdeča šminka!
 

PREBERITE TUDI: 6 znanstveno dokazanih stvari, ki moške ženskam naredijo bolj privlačne

Ta raziskava je potrdila, da ženske ustnice še vedno predstavljajo enega najbolj čutnih delov ženskega obraza in telesa in imajo ključno vlogo pri spolni privlačnosti. Če so rdeče ustnice zraven še polne, je to idealna kombinacija za doseganje moške pozornosti, a tudi ženske s tanjšimi ustnicami, ki nosijo rdečo šminko, prejmejo več pozornosti kot tiste, ki je ne, in ženske s šminko več kot tiste, ki na ustnice ne nanesejo ničesar.

 

5 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj