Brez opazovalca ni umetnosti in to velja za vse. Tako za umetnost kot za poslovni svet in svet, v katerem živimo. Pogled posameznika na umetnino naredi umetnost unikatno in na vsakega opazovalca posebej vpliva na drugačen abstrakten način.

Ne glede na to, ali zaposlene spodbuja inovativnost, hvaležnost za njihovo trdo delo ali krepitev njihovih veščin, umetnosti in poslovanja, lahko skupaj navdihujejo in angažirajo zaposlene ter pomagajo pri zaposlovanju in ohranjanju nadarjenosti.

Umetnost in posel lahko sodelujeta, da drug drugemu ustvarita konkurenčno prednost. Izkoriščanje umetnosti lahko poveča tržni delež in posreduje edinstvene vrednote podjetja. Abstraktna Umetnost lahko pomaga ustvariti tudi bolj živahne in zdrave delovne prostore. Ob pogledu na abstraktno umetnost  zahteva več domišljije, kar pripomore k boljšem zavedanju in učinkovitosti zaposlenih pri njihovem delu. Umetnika pa s tem še naprej spodbujate, da se razvija in osrečuje.

Pomagajo lahko tudi svojim poslovnim partnerjem, na način, da jih obdarijo z umetnino in jim tako pokažejo naklonjenost, še posebej v težkih časih in s tem nakažejo možnost na skupno dolgoročno sodelovanje.

Podjetja potrebujejo uspešne skupnosti, kjer ljudje želijo živeti in delati, umetnost pa se zanaša na močno poslovno okolje kot enakovreden in celovit prispevek k lokalni gospodarski dejavnosti.

Preko svojih umetniških del, želim dvigniti kreativnost podjetjem in jih povabiti, naj prepoznajo umetnost kot rešitev za svoje cilje zaposlenih, podjetja in skupnosti.

Humanitarnost je nekaj, kar je v nas, da pomagamo drug drugemu, osrečujemo in rastemo na tem čudovitem planetu.

Podjetja imajo veliko vlogo pri povezavi umetništva in humanitarnosti.

Kot umetnik sem sodeloval že pri kar nekaj takšnih humanitarnih dogodkih, kjer smo otrokom, ki ne vidijo, približali umetnost na drugačen način: z otipom.

Podjetja lahko spodbujajo umetnika in s finančno podporo dajo možnost za realizacijo delavnic takšnih dogodkov.

Podjetja ob nakupu umetnine sodelujejo tudi pri širjenju energije, saj od vsake prodane slike doniram otrokom, ki so zboleli za rakom.

Humanitarnost nima meja.

Človek raste toliko, kolikor je pripravljen spoznati z opazovanjem in pod pogojem, da se nahaja v okolici, ki mu to omogoča. Sam sem imel srečo, da sem priložnost dobil, jo spoznal in znal pozitivno zaživeti.

To so dejstva in del življenja.

Rajko Požar Fine Art

PREBERITE TUDI: Intervju: slikarski umetnik Rajko Požar (Rajart)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj