Ketonska dieta je dieta, kjer ne uživamo nič ali skoraj nič ogljikovih hidratov. Je torej nizkohidratna dieta, ki pa ima velik vnos zdravih maščob. Kaj lahko pijete (poleg vode), ko se prehranjujete po ketonski dieti?

PREBERITE TUDI: Ketonska dieta – ko vse ostalo odpove

Limonada

Pitje limonade je na ketonski dieti dovoljeno. Sadje je sicer dvorezni meč; je vsesplošno znano kot zdravi del prehrane, a ima tudi svoje pasti. Vsebuje namreč sladkor, zato moramo biti pri izbiri sadja previdni. Če si boste stisnili limono in naredili limonado, boste od tega imeli koristi, izogibajte se pa se recimo pomarančam, ki vsebujejo sladkor.

PREBERITE TUDI: Sadje, ki ga lahko uživate med ketonsko dieto

Kava

Da, pitje kave je med ketonsko dieto dovoljeno. Kava naj bo nesladkana in po možnosti brez dodatkov. Če pa želite, dodajte mleko ali nesladkano smetano. Ljudje na ketonski dieti sicer prisegajo na ‘bulletproof’ kavo. Kaj je v njej, preberite na spodnji povezavi.

PREBERITE TUDI: Ketonska kava: TOLE dodajte k jutranji kavi, pa boste imeli veliko energije!

Čaj

Tudi čaj lahko brez skrbi pijete, pazite le, da je nesladkan (niti z medom). Priporočamo prave in zeliščne čaje, ki imajo veliko zdravilnih koristi.

PREBERITE TUDI: Zeliščni čaji, ki jih imejte vedno pri roki (ker za vsako bolezen rož’ca raste)

Mineralna gazirana voda in voda z dodatki

Mineralna voda vsebuje veliko mineralov, zato jo lahko pijete v zmernih količinah. V navadno vodo lahko dodate liste mete, rezino limete ali kumar, da dodate elektrolite.

PREBERITE TUDI: Kdaj vas lahko doleti ketonska GRIPA?

Alkohol

Alkohola v nobenem primeru ne priporočamo, a če vam res prija kozarček, se na ketonski dieti izogibajte pivu in sladkim koktailom.

Izogibajte se tudi zelo sladkim, umetnim sokovom.

PREBERITE TUDI: 3 napake, ki jih delate na LCHF dieti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj