… si privoščite jajce, čez dan pa vrstico črne čokolade!

Jajca ne hranite le za vikend zajtrke, ko jih mogoče pripravljate v obliki zajtrka za celo družino. Ena od študij je ugotovila, da tisti, ki za zajtrk uživajo jajca, čez dan pojedo kar 330 kalorij manj kot tisti, ki zajtrkujejo bogata ogljikovohidratna živila. Jajce vsebuje sedem gramov beljakovin, sitost pa boste občutili dalj časa.

Recept: Za zajtrk si privoščite trdo ali mehko kuhano jajce, ali pa jajce na oko, ali umešano. Zraven lahko dodate še kakšno zelenjavo (paprika, čebula, bučke, paradižnik), izločite pa kruh.

Temna čokolada zadovolji vašo željo po sladkem, hkrati pa poteši lakoto. Na univerzi v Kopenhagnu so v študiji ugotovili, da malo temne čokolade kot prigrizek ljudem pomaga pri naslednjem obroku pojesti kar za 15 odstotkov manj. Seveda pa se zaradi visoke kalorične vrednosti držite količine ene vrstice, čokolada pa naj vsebuje vsaj 70% delež kakava. Pri tem pa pozabite na mlečno čokolado, ki nima takšnega učinka!

2 KOMENTARJI

  1. Sinthija to že nekaj časa ne velja več ampak jajca predstavljajo eno najpopolnejših živil na svetu in to z rumenjakom vred.
    Da ne bom po nepotrebnem delala reklame drugim spletnim stranem, ki se ukvarjajo s tematiko prehrane, pogooglaj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj