Zakaj bi morali vsak večer piti jabolčni kis?

Zagotovo ste že slišali za dobri stari jabolčni kis in njegove neštete pozitivne učinke na zdravje. Jabolčni kis (iz ekološko pridelanih jabolk, seveda, saj so jabolka dandanes eno izmed najbolj škropljenih sadij) med drugim uravnava pH telesa; poveča število koristnih bakterij v črevesju; zmanjšuje apetit; pomaga pri hujšanju in še marsikaj.

Jabolčni kis uravnava krvni sladkor

Eden izmed najbolj neverjetnih učinkov jabolčnega kisa pa je ta, da uravnava krvni sladkor. Na bolnikih z diabetesom tipa 2, ki niso bili na terapiji z inzulinom, a so jemali zdravila na recept, so opravili raziskavo: vsak udeleženec je pred spanjem zaužil 2 veliki žlici jabolčnega kisa in zjutraj so imeli udeleženci nižji krvni sladkor kot kontrolna skupina, ki je zvečer zaužila 2 žlici vode.

Glede na to, da je sladkorna bolezen zaradi napačnega načina prehranjevanja (preveč ogljikovih hidratov, predvsem sladkorja in enostavnih hidratov) v velikem porastu, je to izjemno dobra novica. Sicer pa  je pozitivne učinke jabolčnega kisa pokazalo že mnogo raziskav in za nešteto zdravstvenih težav, zato bi ga morali uživati vsi in vsak dan.

Kako ga zaužiti?

Vsako jutro in/ali zvečer 2 jušni žlici zmešamo v 2 dl vode in popijemo. Idealno je tudi, da z njim delamo solato, ki bi jo prav tako morali jesti vsak dan.

PREBERITE TUDI: Vse to so koristi uživanja jabolčnega kisa

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj