… in kadar ste pod stresom, se je primerno izogibati določeni hrani, saj lahko situacijo le še poslabša. Sicer pa se je že na splošno spodaj naštetim živilom pametno izogibati, saj škodijo vašemu zdravju (fizičnemu in psihičnemu).

1. Sladkor

Sladkor je prva stvar, ki jo morate izločiti iz prehrane, da zmanjšate raven stresa. Če uživate preveč sladkorja, lahko sprostite več kortizola, kar vodi do težav s spanjem, ogroža imunski sistem, povzroča glavobole, povečano raven stresa in željo po še več nezdravi hrani.

2. Rafinirani oglikovi hidrati

Rafinirani ogljikovi hidrati imajo lahko odličen okus, vendar ne koristijo telesu. To lahko privede do nihanja ravni sladkorja v krvi, zaradi česar se lahko počutite razdražljivi in vam niha razpoloženje.

3. Alkohol

Kozarec vina se lahko po napornem dnevu zdi dobra ideja, vendar lahko doda stres v vaše življenje. Preveč alkohola sprošča hormone, zaradi katerih se lahko počutite tesnobno in pod stresom.

4. Kava

Če na dan zaužijete več skodelic kave, se boste morda počutili bolj nervozno in tesnobno. Držite se samo ene skodelice na dan, da preprečite stres.

5. Bela moka

Bela moka, imenovana tudi kot rafinirana moka, nima vlaknin in je iz čistih ogljikovih hidratov. Prebavi se zlahka, kar povzroči povečanje ravni sladkorja v krvi. Ta pa sprošča kortizol in povzroča stres.

PREBERITE TUDI: Izgorelost, vaš novodobni morilec

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj