Lahko pa nam spodrsne in se vdamo v nezdrave navade kljub trudu, da bi živeli zdravo. To se zgodi, denimo med prazniki ali praznovanji, kjer je nezdrave hrane in alkohola obilo. Posledica uživanja nehranilne hrane, premalo vode in preveč alkohola ali sladkih pijač je motnja v presnovi in prebavi, zaradi česar telo ne prejme dovolj hranil, poveča se telesna masa, krvni tlak, nivo holesterola, padec energije, hrepenenje po sladkorju in motnje spanja. Če čutimo utrujenost, napihnjenost in slabost, potem ni dvoma, da se moramo razstrupiti. Kako to storiti?

PREBERITE TUDI: Spomladansko razstrupljanje telesa po Ayurvedi

Spanec in počitek

Svojemu telesu morate zagotoviti dovolj spanca, da se regenerira in resetira. Dolg, neprekinjen spanec vam bo dobro del.

Spijte velik kozarec vode

Ko se zbudite, spijte velik kozarec vode. Če smo spali 8 ur, je jasno, da se medtem nismo hidrirali. Če na tešče spijete kozarec vode, boste svojemu telesu naredili uslugo in osvežili celice.

Razteg

Vsako uro si vzemite 5 minut in dobro raztegnite telo. To bo zmanjšalo utrujenost, povečalo cirkulacijo krvi in predramilo telo.

Zdravilne tekočine

Posezite po zeliščnih čajih, mineralni vodi, limonadi in po vodi.

Izogibajte se alkoholu in sladkorju

Z vnosom alkohola, sladkorja in predelane hrane ste svojemu telesu prizadejali že kar nekaj škode, zato se tem snovem čimbolj izogibajte. Naredite si zelen smoothie, ki bo deloval razstrupljevalno.

Detox misli

Ne pozabite, da tudi misli vplivajo na naše počutje, zato je potrebno ‘razstrupiti’ tudi te. Vzemite si nekaj minut zase, za meditacijo ali za pogovor samega s seboj.

PREBERITE TUDI: Čemaž in česen – izkoristite ju za razstrupljanje!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj