Marca smo poročali o nenadnem krvnem strdku pri sicer mladi in zdravi zvezdnici, Hailey Bieber. Sedaj je razkrila več podrobnosti o svoji hospitalizaciji zaradi krvnega strdka v možganih.

V videoposnetku na YouTubu, objavljenem 27. aprila, je manekenka razkrila več podrobnosti o svoji hospitalizaciji prejšnji mesec. Hailey je povedala, da je doživela mini možgansko kap in da je zaradi tega odkrila okvaro srca, ki so jo medtem že sanirali.

Marca je manekenka na Instagramu zapisala, da je med zajtrkom z možem Justinom Bieberjem doživela simptome, podobne kapi, nato pa so jo v bolnišnici zdravili zaradi majhnega krvnega strdka v možganih.

Po podatkih Nacionalne medicinske knjižnice je TIA ali prehodni ishemični napad znan tudi kot “mini možganska kap”. Do nje pride, ko se za kratek čas prekine dotok krvi v del možganov. Simptomi so odrevenelost ali šibkost, zlasti na eni strani telesa, težave z govorom, omotica, izguba ravnotežja in težave pri hoji.

Krvni strdki in posledično možganske kapi in srčni infarkti so se pri mladih, celo otrocih, začeli pojavljati let 2021, ko so uvedli vsesplošno cepljenje za covid. Seveda pa, kot nikoli, tudi tokrat ni krivo cepivo, temveč vsi drugi možni in nemožni ‘vzroki’.

Tako so zdravniki skupno prišli do zaključka, da je krivo to, da je zvezdnica pred kratkim začela jemati kontracepcijske tablete; pred kratkim je letela v Pariz in nazaj, ne da bi se veliko gibala ali nosila kompresijske nogavice; ter da je pred kratkim imela covid, kar je po njihovem mnenju prispevalo k temu.

Le kaj je potem krivo za krvne strdke od 2021 dalje pri vseh ostalih mladih n celo otrocih po vsem svetu?

PREBERITE TUDI:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj