… v reviji Environmental Health Perspectives, je pokazala, da fluor škoduje razvoju možganov in vodi v opazni nižji inteligenčni kvocient pri ljudeh, še posebej pa so na udaru otroci.

Raziskovalci z univerz Harvard University’s School of Public health in China Medical University v Shenyangu so skupaj preiskovali vpliv fluora na otroke in v ta namen preučili kar 27 različnih študij o fluoru. Tekom preučevanja so odkrili zelo močne indikacije, da je izpostavljenost fluoru, še zlasti izpostavljenost otrok, zelo problematična kar se tiče razvoja kognitivne funkcije in možganov.

Otroci, ki so živeli na območjih, kjer je bila voda fluorirana, so imeli v povprečju precej nižji IQ v primerjavi z otroci, ki so živeli na območjih, kjer vodi ni bil dodajan fluor. Ko so izločili še vse morebitne druge zunanje dejavnike, ki bi tudi lahko vplivali na zdrave možgane in kognitivno funkcijo, so ugotovili, da več nobenega dvoma o močni povezavi med izpostavljenostjo fluoru in nižjim IQ-jem oz. poškodovanimi možgani. Fluor namreč preide skozi placento in izpostavljenost razvijajočih se možganov, ki so toliko bolj podvrženi poškodbam kot odrasli možgani, fluoru, vodi v trajne poškodbe možganov.

PREBERITE TUDI: Raziskava: necepljeni otroci veliko bolj zdravi kot cepljeni

Do podobnih dognanj pa so prišli tudi v raziskavi, objavljeni že leta 2010; primerjava otrok, starih 8 in 13 let, ki so živeli v dveh kitajskih vaseh, od katerih je ena dodajala fluor vodi, druga ne, je pokazala, da so imeli otroci, kjer niso dodajali fluora, neprimerljivo višji IQ. V raziskavi, opravljeni v Indiji in objavljeni v Journal of Medical and Allied Sciences pa so raziskovalci opazovali, kako fluor pri otrocih preide krvno-možgansko pregrado in spremeni strukturo in delovanje živčnega tkiva. Ta raziskava je pokazala, kako zelo prodoren je pravzaprav fluor ter da se nalaga v telesu in vpliva na naše zdravje, sploh možgane.

Odvetnik Paul Beeber, ki je hkrati predsednik organizacije proti dodajanju fluora New York State Coalition Opposed to Fluoridation, je po teh odkritjih dejal: “Nobenega smisla nima, da so naši otroci podvrženi nadaljnjemu izpostavljanju fluoru, da bi zadovoljili politične interese in interese določenih skupin. Čeprav dodajanje fluora zmanjšuje zobno gnilobo – mar je zdravje zob bolj pomembno od zdravih in dobro delujočih možganov? Čas je, da se politiko potisne na stran in povsod ukine dodajanje fluora vodi in izdelkom.”

Če se želite izogniti izdelkom, ki vsebujejo fluor, vam priporočamo, da pred nakupom kateregakoli izdelka za nego zob in ustne votline preverite sestavine (Ingredients), kjer se ne sme nahajati beseda fluor, fluoride ali katerakoli izpeljanka, ki vsebuje besedo ‘fluor’.

PREBERITE TUDI: Kako odstraniti strupeni fluor iz telesa?

6 KOMENTARJI

  1. Skurjeni možgani so manjša škoda kot gnil zob? Mnja, očitno imamo različna merila, kaj je hujša škoda oz. večja korist … 🙂

  2. Glede na tipično obnašanje fluoridnih ionov v okolju, kot je človeško telo, ne vem, zakaj se torej ne oglašuje uživanje kalcija kot protiutež fluoridu, ki ga užijemo preko zobnih past in vode. Fluorid je iskalec kalcija (zaradi česar moti izgradnjo kosti) in torej povečan vnos kalcija omili neželene učinke?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj