28-letni dobitnik grammyja je v videoposnetku na Instagramu razkril, da so mu diagnosticirali sindrom Ramsay Hunt, zaradi katerega ima delno paraliziran obraz. Zaradi svojega zdravstvenega stanja je prestavil tri koncerte v okviru svoje svetovne turneje 2022 Justice World Tour.

 

Po tem, ko je po ‘varnem in učinkovitem’ cepljenju za Covid njegova mlada žena, Hailey Bieber, utrpela krvni strdek, zaradi katerega je bila hospitalizirana in operirana, je sedaj Justin Bieber javil, da ima delno paraliziran obraz. Gre za sindrom Ramsay Hunt, ki lahko poleg paralize obraza povzroči tudi izgubo sluha. Stanje zahteva takojšnje zdravljenje, da ne postane trajno, a vseeno ni garancije.

“Hej, vsi. Tu je Justin. Želel sem vam sporočiti, kaj se dogaja,” je dejal. “Očitno je, kot verjetno vidite na mojem obrazu, da imam sindrom, ki se imenuje Ramsay Huntov sindrom in je posledica virusa, ki napada živec v ušesu in obrazne živce ter je povzročil paralizo mojega obraza.”

“Kot lahko vidite, to oko ne utripa,” je nadaljeval, preden je pomežiknil z drugim očesom. “S to stranjo obraza se ne morem nasmehniti, ta nosnica se ne premika, tako da je na tej strani mojega obraza popolna paraliza.”

Pevec je nato nagovoril svoje oboževalce, ki so bili razočarani zaradi preložitve njegovih prihodnjih nastopov.

“Preprosto fizično jih očitno nisem sposoben opraviti,” je pojasnil. “To je precej resno, kot lahko vidite. Želim si, da temu ne bi bilo tako, vendar mi telo očitno sporoča, da moram upočasniti, in upam, da me boste razumeli ter da bom ta čas izkoristil za počitek, sprostitev in stoodstotno vrnitev, da bom lahko počel, za kar sem rojen.”

“Medtem pa,” je dodal in se poskušal nasmehniti. “To ni to. Moram se spočiti, da bom lahko vrnil svoj obraz tja, kjer bi moral biti. Izboljšal se bom in delam vse te obrazne vaje, da bo moj obraz spet normalen, in normalen bo, samo čas je potreben,” je delil.

Bieber se je svojim oboževalcem zahvalil za potrpežljivost medtem, ko okreva.

Nadaljeval je: “Ne vemo, koliko časa bo trajalo, vendar bo vse v redu in imam upanje, zaupam Bogu in verjamem, da bo vse to, da je vse to z razlogom in zdaj še ne vem, kakšen je, vendar bom medtem počival. Rad vas imam, mir.”

Po podatkih klinike Mayo se Ramsay Huntov sindrom pojavi, “ko izbruh herpes zosterja prizadene obrazni živec v bližini enega od ušes. Poleg bolečega izpuščaja pri herpes zosterju lahko Ramsay Huntov sindrom povzroči paralizo obraza in izgubo sluha na prizadetem ušesu.”

Hitro zdravljenje sindroma zmanjša tveganje za zaplete, ki lahko vključujejo trajno oslabelost obraznih mišic in gluhost še navaja klinika.

“Ne morem verjeti, da to govorim. Naredil sem vse, da bi mi bilo bolje, vendar se moja bolezen še poslabšuje,” je v torek zapisal na svojem Instagram Storyju. “Srce mi razbija, da bom moral prestaviti nekaj naslednjih koncertov (po naročilu zdravnikov).”

“Vsem svojim ljudem sporočam, da vas imam zelo rad in da se bom spočil ter okreval,” je dodal Bieber.

O podobnih težavah po cepljenju za Covid so sicer poročali tudi mnogi drugi, posledice pa so objavljene tudi v medicinskih znanstvenih publikacijah kot sta BMJ in PubMed.

PREBERITE TUDI:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj