Prišel je čas za kuhanje čaja. Ali ste vedeli, da ima čaj spojine, ki lahko pospešijo naš metabolizem? Menijo, da imajo kofein in antioksidanti v čaju vlogo pri povečanju našega metabolizma in sčasoma prispevajo k izgubi maščobe. Poleg hujšanja ima čaj številne koristi za zdravje, saj znižuje krvni tlak, pomaga pri popravljanju poškodovanih celic in zmanjšuje tveganje za bolezni srca.

Na tem področju je potrebnih več raziskav, a začetne študije so obetavne! Vsi čaji niso enaki. Glede na vaše cilje boste morda želeli izbrati zeliščni čaj ali čaj, ki vsebuje kofein.

Čaj s kofeinom lahko razdelimo v več kategorij: zeleni, črni in beli. Od teh sort je zeleni čaj najbolj raziskan kot ključni akter pri izgubi maščobe. Zlasti zeleni čaj je bogat z EGCG, antioksidantom, ki je v veliki meri raziskan zaradi njegove vloge pri pospeševanju presnove. Ena študija je pokazala, da so štiri skodelice zelenega čaja vplivale na težo in izboljšale raven krvnega tlaka pri ljudeh s sladkorno boleznijo. Dvojna zmaga!

POVEZANO: Take posledice ima pitje belega in zelenega čaja za ženske

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj