… udejanjiti. Pogosto se tudi zgodi, da mislimo, da je jemo zdravo, a z enim samim dodatkom pokvarimo celotni obrok. Tipičen primer so nezdravi, polni škodljivih maščob, sladkorja in raznih umetnih dodatkov prelivi za solate. Kaj nam pomaga zdrava solata, ko pa smo jo polili s tako nezdravim prelivom?
 
 
A prelivi in dodatki k prehrani so lahko tudi super zdravi, pa zato nič manj okusni – in idealen primer živila, ki vsako jed naredi še bolj zdravo, je avokado. In kar je še bolje – sorajda ni hrane, kamor ne bi pasal! Na solate; v umešana jajca (dodamo ga na koncu, ko je jajce že na krožniku – segrevanje namreč uniči zdrave snovi); za namaze in samostojno.
 

PREBERITE TUDI: Zakaj je avokado superhrana?

 
Strokovnjaki za zdravo prehrano in hujšanje so povedali: "Avokado je prava bomba zdravih snovi; od zdravih maščob in vlaknin do mineralov kot je baker in vitaminov, kot je E, ki ima izjemno antioksidativno in zaščitno delovanje. Zaradi vsebnosti zdravih maščob pa se  tudi ostale zdravju koristne snovi bolje absorbirajo. Dodatni plus je tudi to, da ugodno vplivajo na hitre padce in dvige sladkorja v krvi."
 

PREBERITE TUDI: Kako pripraviti / začiniti avokado za malico?

 
Je sploh kaj, na kar avokado nima pozitivnega vpliva? Gremo po avokado!
 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj