Je modrostne zobe res potrebno odstranjevati? Odstranjujemo jih le zato, ker naj jih ne bi potrebovali. Pojavijo se nam v mladi odrasli dobi in pravzaprav nimajo svojega pomena, odstranjuje pa se jih brezglavo, tudi če nič in nikogar ne motijo.

Vendar se kar nekaj strokovnjakov s tem ne strinja. Trdijo, da so naši zobje vitalni, živi organi znotraj nas in povezani s telesom kot celoto. Modrostni zobje so povezani (po akupunkturnih meridianih) v našo tanko črevo in sprednjo stran hipofize. Pravzaprav je 46% motoričnih in senzoričnih živcev v možganski skorji povezano z usti in obrazom. Vsakič, ko se zob odstrani, moti in razbije akupunkturni meridian, ki teče skozi območje tega zoba. Akademski akupunkturni sistem, znan po tradicionalni kitajski medicini že več kot 5000 let, naj bi povezoval življenjsko razmerje med zobmi in sklepi, hrbteničnimi segmenti, vretenci, organi in žlezami endokrinih žlez, ki naj bi skupaj predstavljali ravnotežje po medirianih.

Odstranjevanje modrostnega zoba je lahko nevarno

Ali ste vedeli, da je od 57.000 do 175.000 ljudi po zaslugi ruvanja modrostnega zoba imelo stalne mravljinčje ali odrevenelost zaradi poškodbe živcev. To spet dokazuje, da so vsi naši zobi povezani preko živčnih poti v vsak del telesa. Čeprav je to običajna rutinska operacija, odstranjevanje tega zoba vključuje zelo resna tveganja, ki lahko povzročijo nenadno smrt.
Torej zaradi vseh teh razlogov se naj ne bi priporočalo odstranjevanja modrih zob, razen če obstaja dober razlog za to. Kaj pa vi menite?

PREBERITE TUDI: Ali si znate pravilno očistiti zobe?

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj