Takrat traja dlje kot je potrebno. Temu pravimo kronično vnetje, študije pa ga povezujejo s številnimi boleznimi, vključno s sladkorno boleznijo in rakom. Prehrana ima ključno vlogo pri vašem zdravju. Kar jeste, vključno z različnimi zelišči in začimbami, lahko vpliva na vnetja v telesu.

Preberite v nadaljevanju, s katerimi zelišči in začimbami se učinkovito borimo proti kroničnemim vnetnim procesom v telesu.

1. Ingver

Ingver ima več aktivnih spojin in zmanjšuje vnetne označevalce v telesu.

2. Česen

Česen je bogat z žveplovimi spojinami, ki zmanjšujejo vnetne markerje in povečujejo raven koristnih antioksidantov.

3. Kurkuma

Zdi se, da kurkumin, najbolj znana aktivna spojina kurkume, zmanjšuje vnetja in olajša ljudi z osteoartritisom. Jemanje s črnim poprom močno poveča absorbcijo kurkumina.

4. Kardamom

Kardamom poveča antioksidativno stanje in zmanjša vnetja v telesu.

5. Črni poper

Raziskave kažejo, da lahko črni poper in piperin, ena od njegovih aktivnih spojin, zmanjšata znake vnetja. Kljub temu je za raziskovanje teh učinkov potrebno še več človeških raziskav.

6. Ginseng

Zdi se, da ginseng in njegove aktivne spojine, imenovane ginsenozidi, zmanjšujejo vnetne označevalce. Azijski in ameriški ginseng imata lahko različne učinke.

7. Zeleni čaj

Zdi se, da so protivnetni učinki zelenega čaja posledica njegovih polifenolov, zlasti EGCG.

8. Rožmarin

Rožmarin je bogat s polifenoli, spojinami, ki delujejo protivnetno.

9. Cimet

Številne študije povezujejo vnos cimeta z zmanjšanim vnetjem. Vendar cimet uporabljajte v majhnih količinah, saj lahko v velikih odmerkih povzroči neželene učinke.

PREBERITE TUDI: Tale sok bo odpravil vse vnetne procese iz vašega telesa

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj