Medtem, ko nekateri ne vedo, kaj naj z bidejem, pa imajo drugi osebno higieno na dovolj visokem nivoju, da si ne predstavljajo, da bi opravili veliko potrebo, ne da bi se potem še temeljito umili z milom in vodo.

Bideji so v uporabi predvsem v Evropi, srednjem vzhodu in Indiji, a v VB in ZDA so bolj kot ne redkost. Sploh v ZDA, kjer se opravljanje velike potrebe nikakor ne spodobi omenjati. Ker je to tabu tema, ostane tabu tema tudi osebna higiena. A dejstvo je, da prhanje prav nič ne pomaga, če smo potem opravili še veliko potrebo in se ne temeljito umili z milom in tekočo vodo.

Ustrezna osebna higiena pa ni edini razlog, zakaj imeti in uporabljati bide. Predstavljamo vam 7 razlogov, zakaj bi morala vsaka kopalnica imeti bide in zakaj bi ga morali uporabiti po vsaki veliki potrebi.

1. Bolj higienično kot toaletni papir

Jasno, da se najprej obrišete s toaletnim papirjem, a za res ustrezno osebno higieno se je potrebno temeljito umiti z milom in vodo. Papir le odstrani največjo umazanijo – le voda in milo pa predel temeljito opereta. Presenečeni boste, kako bolj čisti in sveži se boste počutili v primerjavi z uporabo zgolj papirja.

2. Porabili boste manj papirja

Mnogi porabijo ogromno toaletnega papirja, pogosto tudi zaredi neekološkosti. Pomislite, koliko manj toaletnega papirja boste porabili, če boste namesto 5-kratnega brisanja uporabili milo in malce tekoče vode.

3. Porabili boste manj vode

Če uporabite manj toaletnega papirje, je potrebnih tudi manj izpiranj WC školjke, da potegne ves toaletni papir. Z uporabo bideja za umivanje boste porabili veliko manj vode.

4. Poskrbeli boste za naravo

Ker boste porabili manj toaletnega papirja in manj čiste vode, boste tako poskrbeli tudi za okolje – porabljene bo manj vode in posekanih manj dreves.

5. Privarčevali boste

Presenečeni boste, koliko porabite za toaletni papir, še zlati, če ga ne uporabljate ravno z občutkom za pravo količino. Prav tako boste privarčevali vodo, ker boste v bideju porabili neprimerljivo manj vode.

6. Manj nevarnosti za zamašeno školjko

Manj papirja – manj možnosti, da se vam zamaši odtok.

7. Boljše zdravje

Ker boste bolje poskrbeli za osebno higieno, bo s tem tudi manj možnosti za razne okužbe in vnetja, saj bo področje čisto.

PREBERITE TUDI: Kaj narediti, ko smo napihnjeni

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj