… preprosto povzročijo, da se počutimo boljše. Vem ne uspe, da bi pri vas preživele? Niti kaktusi oz. bi vam, če bi bilo možno, odmrle tudi plastične rastlinbe? Predstavljamo vam 6 rastlin za nezahtevne, ki jih je zares težko ubiti. Pravzaprav skorajda skrbijo same zase.

Filodendron (Philodendron Schott)

Če imate radi poletje, toploto in tropske kraje, je to idealna rastlina za vas, saj s svojimi 'nasekanimi' listi malce spominja na tropske rastline. Poskrbite, da bo imel dovolj svetlobe, a ne direktnega sonca, ter ga zalijte, ko bo zemlja opazno posušena. Filodendron  ima rad vlago, zato mu vsake toliko časa pošpricajte liste.

Spatifil (Spathiphyllum)

Le kdo ne bi imel teh lepih rož, ki so všeč celo tistim, ki ne marajo cvetočih rastlin? Kremno-beli cvetovi in sijoči listi odlično uspevajo na blagi svetlobi. Raje imajo temo kot sonce, skratka. Zemlja naj bo večino časa vlažna, a ne pretiravajte, saj korenine hitro začnejo gniti.

Tolstolistnica (Crassula ovata)

Ker tolstolistnica v svojih mesnatih listih zadržuje veliko vode, hitro ugotovite, če je premalo ali preveč zalita. Torej če so listi videti malce žalostno nagubani, jo zalijte, če malce rumeni, zalivajte manj.

Orhideja (Phalaenopsis)

Te elegantne rastline najdemo v večini domov, naprodaj pa so skorajda povsod. Na voljo so v najrazličnejših barvah. Doma jo postavite na okno, ki gleda na sever ali vzhod ali v zelo svetlo sobo. Ko je vrhnji del zemlje suh, jo zalijte pod tekočo mlačno vodo in počakajte, da se odcedi.

Tilancije (Tillandsia)

Zelo hvaležne rastline, ki jih lahko daste skorajda kamorkoli; jih obesite, da visijo s stropa; na steno; v terarij … Potrebujejo le svež zrak in dobro močenje nekje dvakrat na teden: postavite jih v posodo z vodo za kako uro, jih dobro otresite, posušite in vrnite na njihovo mesto.

Sobni mandarinovec (Calamondin Orange/Calamondin)

Ljubko drevo s temno zelenimi listi, belimi svetovi in zlato-oranžnimi sadeži je zelo lepa popestritev stanovanja. Ja, tudi sadeže lahko pojeste, čeprav so malce kiselkasti. Naj bo v sončnem prostoru, zalivajte pa ga enkrat tedensko do poletja, ko mu bo bolj ustrezalo, če ga boste postavili ven.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj