Te superživila lahko zagotavljajo antiangiogenezni učinek, ki je zelo pomemben za zdravljenje raka.  Seveda te izdelke v hladilniku gledate vsak dan in jih morda sovražite. Prosimo, vedite, da so napolnjeni s fitohranili in drugimi posebnimi spojinami, ki lahko zmanjšajo tveganje za raka. Do konca prispevka boste spoznali, da si vašega sovraštva sploh ne zaslužijo! 

Brokoli

Brokoli se lahko bori proti raku jeter, mehurja, dojk, želodca, debelega črevesa in danke. Vendar je večina študij omejena na študije v epruvetah, živalih in opazovalnih študijah. Potrebne so nadaljnje raziskave brokolija in njegovega potenciala za boj proti raku pri ljudeh. Medtem pa nutricionisti in dietetiki priporočajo vnos brokolija, tako da ga dodate solatam, testeninam, omletam in celo pici.

Česen

To je živilo, ki ga večina ljudi sovraži zaradi ostrega vonja. No, ne boste ga več sovražili, če veste, kako vas ščiti pred rakom. Česen je napolnjen s fitokemikalijami, ki zavirajo nastajanje nitrosaminov, rakotvornih snovi, ki nastanejo v črevesju in želodcu zaradi uživanja nitratov, običajnega konzervansa hrane. Dodajanje česna prehrani zmanjša tveganje za raka debelega črevesa pri ženskah za 50 %.

Fižol

Je eden izmed neverjetnih superživil, ki lahko zmanjšajo rast celic raka debelega črevesa. Po eni izmed študiji dieta s fižolom in sojino moko zavira raka debelega črevesa, ki ga povzroča azoksimetan. Fižol lahko zavira karcinogenezo debelega črevesa z modulacijo celične kinetike in zmanjšanjem vnetja, potencialno z ohranjanjem funkcije sluznične pregrade.

Orehi

To je eno izmed najljubših superživil in je ne smete pogrešiti na dnevni bazi. Estrogen pospešuje rast tumorjev dojk. Orehi vsebujejo molekule, podobne rastlinskemu holesterolu, znane kot fitosteroli, ki blokirajo estrogenske receptorje v celicah raka dojke in upočasnjujejo rast rakavih celic.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je bil povezan z mnogimi koristmi za zdravje, vendar so najnovejše raziskave pokazale tudi njegove lastnosti proti raku. Presenečeni?

PREBERITE TUDI: 6 izjemnih učinkov zelenega čaja

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj