Deli
… razmislimo. Ker je to odločitev, ki ima trajne posledice, je potrebno odločitev dobro pretehtati. Zavedati se moraš, da tetovaža ostane celo življenje. Se spomnite najstnic, nekaj let nazaj, koliko si jih je vtetoviralo vzorce brez pomena nad trtico ali playboyeve zajčke nad boki? Zanimivo bi bilo njihovo mnenje slišati sedaj.
 
 

1. Pomen tetovaže

Dobro premisli, zakaj si želiš tetovažo. Je to močna želja, ki izhaja iz tebe, modna muha ali le trenutek slabosti? O tem vprašanju dobro razmisli, dolgo razmišljaj in si iskreno odgovori. Če najdeš smisel, ki izhaja iz tebe, in ne iz okolice, potem tetovaža morda ni slaba izbira. Simbol in besedilo naj imata zate pomemben pomen.
 

2. Izbira tetovaže

Ni nujno, da ti bo čez 30 let všeč nekaj, kar obožuješ zdaj. Če si v letih, ko obožuješ določenega zvezdnika ali znamko – dobro premisli. Čez leta se kot človek spreminjaš, s tem pa se spremeni tudi tvoj okus. Ne želiš, da ti bo v poznih letih žal, da si si tetovirala Hello Kitty ali Justina Bieber-ja.
 

PREBERITE TUDI: Tetoviranje

3. Točno določite znesek

Določite, koliko denarja ste za tattoo pripravljeni plačati. To je pomembno zato, da se ne bi zgodilo, da bo tetovaža tako zahtevna, da bi se stroški povišali, vam pa bi zmanjkalo denarja za dokončanje. Nedokončana tetovaža pa nima smisla. Glede na ceno, ki ste jo pripravljeni plačati, boste že lahko ugotavljali, kako velik bo tatto in tako določili velikost.
 

4. Izberite mesto tetovaže

Izognite se temu, da bi si to odločitev prihranili za trenutek, ko boste že na 'kraju zločina', pri tetovatorju, kajti tam lahko pod pritiskom izberete napačno odločitev. Dobro premislite, ali želite, da je tetovaža na zelo vidnem mestu ali malo manj vidnem mestu.
 

5.  Bolečina

Počasi se že vidi vzorec, kako dobro je potrebno premisliti o tetovaži. Cena, velikost in mesto tetovaže so med seboj vse povezane, z njimi pa je povezana tudi bolečina, ki je odvisna od tega, kje boste tetovažo imeli. Nekatera mesta na telesu namreč bolijo manj in nekatera bolj. Odvisno je tudi od tega, kako visok prag bolečine imate. Če dvomite, da bi to bolečino preživeli, je pomembno da dobro premislite, preden se usedete k tetovatorju, da se ne bo zgodilo, da boste sredi dela odšli.
 
Predvsem pa se o vsem posvetuj s tetovatorjem, katerega izbira je prav tako pomembna. Izberi glede na zadovoljstvo ljudi, ki jih poznaš. 
 

PREBERITE TUDI: Take posledice vam lahko pusti začasni tattoo s kano

Foto: Pinterest

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here