Limonin sok je še posebej koristen pri odstranjevanju madežev in umazanije iz ene najbolj umazanih sob v vsakem domu – kopalnice. Izognite se vonju po kemikalijah in površinskih čistil po hiši. Iz hladilnika vzemite steklenico limoninega soka in poskusite teh pet načinov čiščenja kopalnice z njim.

5. Odstranite zasušeno milnico

To je plast bele ali sive umazanije, ki ostane na kopalniških ploščicah, straniščih, zavesah za tuširanje in kopalniških tleh. Minerali v vodi iz pipe se združijo z umazanijo in ostanki mila v kadi, prhi ali umivalniku in tvorijo film na površini ploščic. Če želite odstraniti umazanijo iz kadi in ploščic, površine podrgnite z narezano limono. Kislina v limoni razgrajuje bakterije in umazanijo, ki jih najdemo v milnici. Če želite, da na teh območjih ni umazanije, jih po vsaki uporabi temeljito sperite, da bakterije ne rastejo nikjer.

4. Odstranite rjo

Rja nastane, ko železo začne korodirati in ustvari grdo rjavo površino na kopalniških delih. Pomembno je, da te madeže odstranite takoj, kajti če jih pomotoma podrgnete, bodo na vaših oblačilih pustili močan madež. Drgnjenje z rezano limono lahko odstrani številne madeže rje povsod. Pol limone zdrgnite neposredno na madeže in izginili bodo.

3. Naredite pasto

Prisotnost soli lahko pospeši madeže rje, nastal madež pa bo veliko težje odstraniti. Za trdovratnejše madeže rje naredite pasto iz limoninega soka in odstranjevalca madežev. Nanesite z gobo za čiščenje; očistite, nato sperite. Ta pasta lahko pomaga odstraniti madeže tudi na umivalniku ali kadi ter jima povrniti prvotni videz.

2. Odstranite plesen

Plesen ljubi temna, topla in vlažna okolja, v katerih si lahko ustvari dom, zato so tuši in kadi dovzetni za to običajno gospodinjsko težavo. Preveč izpostavljenosti je lahko škodljivo za vašo družino in lahko povzroči težave z dihalnim sistemom. Če želite odstraniti madeže mineralov in plesni iz zavese za prho, jo najprej namočite v slani vodi za 15 do 20 minut. Obesite, da odteče odvečna voda. Madeže podrgnite z limoninim sokom, medtem ko je zavesa še vlažna. Sperite.

1. Čistilo za steklo

Čistilo za steklo lahko naredite sami. Vzemite 3 žlice limoninega soka, 1/2 skodelice alkohola in 1/4 čajne žličke tekočine za pomivanje posode. Vse sestavine dodajte v razpršilno steklenico, steklenico do konca napolnite z vodo in dobro pretresite, da se premeša. Uporabite tako kot kateri koli komercialni čistilec oken. Pred shranjevanjem steklenico jasno označite.

PREBERITE TUDI: Kako očistiti stranišče z malo truda

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj