… in okoli te stoječe keramike, je neprijetna. Ker je čiščenje stranišča tako neprijetno, je iskanje načinov, kako to hitro in enostavno opraviti, ključnega pomena za redno opravljanje dela – preden pride do točke popolnega gnusa. Preizkusite te nasvete, da boste s čim manj truda dobili svetleče stranišče in morda boste v tem umazanem delu dejansko začeli uživati.

1. Preskočite gobo

Gobice so gojišče bakterij in zaradi njihove porozne narave je težko, da se ne počutite, kot bi se klice širile, tudi ko jih uporabljate. Ko končate, se nihče več ne želi dotakniti gobice, ki je očistila stranišče, zdaj ali naslednjič, ko jo je treba očistiti. Namesto tega uporabite dezinfekcijske robčke (ločene za vsak del stranišča), da hitro obrišete sedež, pokrov in kotliček, nato pa jih vrzite v smeti, da jih nikoli več ne vidite.

2. Izogibajte se tipičnim čistilnim rešitvam

Na trgu je veliko izdelkov, ki trdijo, da so najboljši pri iskanju bakterij v stranišču, nekateri najučinkovitejši pa so bili prvotno namenjeni drugim namenom in ne vsebujejo močnih kemikalij, kot jih imajo običajna čistila. V školjko potresite sodo bikarbono in pustite stati 20 minut, preden jo hitro očistite s ščetko. Manj običajna metoda je uporaba Coca-cole, ki vsebuje citronsko kislino, ki pomaga razgraditi umazanijo. V školjko nalijte plastenko in pustite, da sedi čez noč ali nekaj ur čez dan, nato pa očistite s ščetko.

3. Naredite to redno

Največji trik za čim bolj enostavno čiščenje stranišč je, da ga pogosto izvajate. Izogibanje nabiranju mikrobov in umazanije olajša delo in pomeni, da vam ne bo treba pretiravati s čiščenjem. Dvakrat na teden ga hitro obrišite in posodo vsaj enkrat na teden rahlo očistite s svojim čistilom, tako da delo ne bo nikoli preveč umazano.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj