Na primer, čokolada je zdrava in dietna gazirana pijača ni boljša od dejanske gazirane pijače s sladkorjem. To sta le dve stvari, v katere mnogi še danes verjamejo. Toda tukaj smo, da poskušamo razbiti nekaj mitov in pokazati povsem nov svet.

1. Niso vse vrste medu enake

Obstaja več različnih vrst medu, vendar številne blagovne znamke, kupljene v trgovinah, niso to, za kar se predstavljajo. Na prodajnih policah je enostavno najti mešanice različnih sirupov z oznako »med«. To se zgodi, ker je visoko predelan med obstojen dlje kot naravni med. Zato je pomembno, da temeljito preverite etikete.

2. Granola ni boljša od riža

Prednosti obeh: Granola je odličen vir riboflavina, vitamina B6, vitamina E, kalcija, prehranskih vlaknin, železa, kalija in beljakovin. Po drugi strani pa je riž tudi dober vir beljakovin in vitamina A, poleg tega pa ne vsebuje toliko sladkorja in maščob kot granola.
Slabosti obeh: samo 100 gramov riža ima 91 % ogljikovih hidratov, medtem ko ima enaka količina granole 45 % maščobe. Poleg tega ima porcija granole 489 kalorij, medtem ko ima porcija riža le 130 kalorij.
Bistvo: Oba imata svoje prednosti in slabosti, vendar ima granola veliko več kalorij kot riž za majhno količino. Morda vam ponudi tudi veliko več kot riž, a če se osredotočite na to, kako kalorična je, močno izgubi.

3. “Zdrava” možnost ni vedno nizkokalorična

Veliko ljudi se bo v verigi hitre prehrane odločilo za solato, ker želijo izbrati zdravo, nizkokalorično možnost. Vendar pa ima preprosta cezarjeva solata 403 kalorije, 21 gramov maščob, 22 gramov ogljikovih hidratov in 30 gramov beljakovin. Po drugi strani pa navaden cheeseburger z govejo polpeto, žemljico in sirom vsebuje 350 kalorij. Od tega je 14 gramov maščobe, 35 gramov ogljikovih hidratov, 6 gramov sladkorja in 630 mg soli.

Za primerjavo, solata ima skoraj dvakrat več kot v cheeseburgerju. Bistvo je, da čeprav je solata videti kot bolj zdrava izbira, vsebuje več natrija in kalorij. To dokazuje, da v verigah hitre prehrane ni enostavno najti nečesa zares zdravega.

4. Vsi oreščki nimajo enake količine kalorij

Splošno znano je, da so oreščki zdravi za nas, vendar imajo določene kalorije. Pravzaprav imajo nekatere različne vrste oreščkov veliko več kalorij kot druge. Na primer, samo 3 brazilski oreščki imajo 99 kalorij, medtem ko potrebujete 8 orehov in 10 pekanov, da dosežete približno enako število. Skoraj enako kalorij je v 15 mandljih, 25 pistacijah ali 90 pinjolah.

5. Nekaj ​​najbolj zdravih živil na planetu

Česen: Ta okusna, a rastlina neprijetnega vonja odganja bakterije in se že stoletja bori proti boleznim. Pomaga pri povišanem krvnem tlaku ter preprečuje vnetja v telesu.
Rdeča pesa: Ta zelenjava je bogata s folatom, magnezijem in vitaminom C. Lahko jo štejemo za superživilo, saj krepi vaše možgane in lahko zniža visok krvni tlak.
Temna čokolada: več kakava ima čokoladna ploščica, bolj bo koristna za vas. Ker temna čokolada vsebuje veliko antioksidantov, zelo učinkovito dviguje razpoloženje. Majhna količina na dan je lahko zelo dobra za vaše zdravje.

PREBERITE TUDI: Hrana, ki je ne smete jesti, če ste pod stresom ali jezni

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj