… počasnejši metabolizem, skupaj s spremembo telesne sestave in ravni hormonov. Tudi vaša zaloga puste mišične mase se seveda zmanjša in kopičite več maščobne mase. Spreminjanje prehranjevalnih in vadbenih navad je nujno, če želite izgubiti odvečno telesno maščobo.

Predstavljamo vam 4 živila, ki jih čim prej izločite iz prehrane, če želite shujšati.

Ultra predelana živila

Živila, ki so močno predelana, lahko popolnoma iztirijo vaša prizadevanja za hujšanje. Poleg tega lahko prispevajo k boleznim srca, skokom krvnega sladkorja in sladkorni bolezni.

Po podatkih Ameriške akademije za prehrano in dietetiko ultra predelana hrana vključuje krekerje, krompirjev čips, instant obroke, hitro hrano in drugo. Na žalost so tudi vaši najljubši kosmiči za zajtrk močno predelani.

Živila z malo vlakninami

Verjetno ste že slišali, da so vlaknine obvezne, če želite shujšati. Zato je povsem logično, da vam živila z nizko vsebnostjo vlaknin ne bodo naredila nobene usluge, če poskušate topiti maščobo pri 40-ih in več.

Diete z visoko vsebnostjo vlaknin pomagajo posameznikom, da se počutijo site in polne dlje časa. Živila, polna vlaknin, normalizirajo gibanje črevesja, pomagajo nadzorovati raven glukoze v krvi in ​​znižujejo raven holesterola. To je bistvenega pomena za nekoga, starejšega od 40 let, ki poskuša izgubiti odvečno telesno maščobo.

Ogljikovi hidrati

Dolga desetletja so nas strašili pred maščobami in nam svetovali, da mora naša prehrana temeljiti na ogljikovih hidratih, sploh žitaricah, sadju in zelenjavi. Tako so ljudje skoraj ukinili zdrave maščobe in jih nadomestili s priporočenimi živili in posledica je debelost enormnih razsežnosti.

Enostavni ogljikovi hidrati namreč povzročijo poskok glukoze in inzulina in pogosteje, kot se to dogaja, bližje smo metabolnemu sindromu, diabetesu in bolj se redimo. Poleg tega žitarice sprožajo vnetne procese v telesu, kar prav tako vodi v bolezni in debelost.

Kdor nikakor ne more shujšati, mu bo to zagotovo uspelo s ketonsko/LCHF prehrano.

Sadni sokovi

Nenazadnje to tehnično ni “hrana”, vendar si vsekakor zasluži mesto na tem seznamu. Sadni sokovi se morda zdijo zdravi, vendar vsebujejo veliko sladkorja. Najslabše je, da gredo sadni sokovi skozi predelavo, ki odstrani vlaknine. Odsotnost vlaknin in prisotnost sladkorja lahko povzroči velik skok krvnega sladkorja, kar lahko privede do povečanja telesne maščobe.

PREBERITE TUDI: Živila za obnovitev ženskega reproduktivnega sistema

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj