… lonec in okno, ki vsak dan prejme več ur sončne svetlobe, je gojenje teh 4 zelišč zelo enostavno.

1. Origano

Najboljši vrtnarski nasvet je, da gojite tisto, kar dejansko želite jesti. Kdor je okusil kompleksnost origana, ve, da je ta absolutno obvezen, ko gre za začimbe. Te trdožive majhne rastline so čudovit dodatek k vsaki kuhinji in potrebujejo le malo pozornosti, da rastejo in proizvedejo obilo okusnih listov za vsakega ambicioznega domačega kuharja.

2. Meta

Vsi bi lahko v življenju uporabili malo več mete. Ne glede na to, ali želite sami vzgojiti in posušiti svoje liste za domače čaje, ostre liste spustiti v limonado za dodaten mentol učinek ali shraniti te majhne zaklade za koktejle, skoraj ne morete zgrešiti, če to rastlino gojite v zaprtih prostorih.

3. Rožmarin

Rožmarin je ključna sestavina pri jedeh s piščancem in ribah, svež vonj pa vrtnarje zlahka prikliče v lepše kraje. Ker majhna rastlina rožmarina ne bo zrasla previsoka ali preširoka, je čudovit dodatek vsakemu zeliščnemu vrtu okenske police.

4. Bazilika

Čeprav je bazilika lahko malo izbirčna, se je vredno potruditi, da te rastline negujete. Baziliko lahko uporabimo v skoraj kateri koli jedi. Z lahkoto jo dodate v slane jedi, eksperimentirate z uporabo v pijačah in sladicah ali pa se založite z listi in ustvarite svoj domači pesto.

PREBERITE TUDI: Zakaj bi jedem morali dodajati majaron kot začimbo?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj