Če se torej sprašujete, kako očistiti brisače, katere so najboljše kopalne brisače ali kako oprati brisače, ste na pravem mestu.

Zakaj brisače dišijo po plesni?

Tradicionalna brisača, ki jo kupite v lokalni veleblagovnici, je bombažna frotirna tkanina.  Bombažne frotirne brisače so debele in vpojne. To je razlog, zakaj sčasoma postanejo neprijetnega vonja in neprijetne na otip. Debele, vpojne brisače vam pomagajo, da se posušite, vendar tudi zadržijo to vlago še dolgo po tuširanju. In vsi vemo, da vlaga povzroča bakterije. Bakterije, ki se razvijejo na vaših brisačah, so torej tiste, ki jim sčasoma dajo čuden vonj.

Če se želite za vedno znebiti smrdljivih brisač, sledite tem štirim preprostim trikom.

1. Kopalne brisače naj bodo suhe

Ko skočite izpod prhe, morda ne boste več potrebovali ventilatorja nad glavo, brisačo pa še vedno potrebujete! Zato naj ta zrak kroži, da se vaša brisača posuši in prepreči rast bakterij. Vendar se ne ustavite pri tem! Ali ste takšna oseba, ki vrže brisačo na tla in pozabi nanjo? Brisače morajo biti pravilno obešene, da se posušijo.

2. Kako pravilno oprati kopalne brisače

Brisača ni podobna nobeni drugi tkanini, ki jo daste v pralni stroj; je debela, težka in oblikovana tako, da absorbira vodo. Torej, ko gre v vaš pralni stroj, bo absorbirala vso vodo in ves detergent ter ves mehčalec.

Mislite, da vaše brisače dišijo po zatohlem, zato dodate več detergenta, a zaradi tega še slabše dišijo, in ponovite! To je napaka. Detergent se ne izpere dobro in brisača dobi še močnejši vonj. Uporabite nekoliko manj pralnega sredstva od povprečne količine in pazite, da pralnega stroja ne napolnite preveč.

3. Ali bi morali na brisačah uporabiti mehčalec?

Mehčalec vam ne dela nobene usluge. Mehčalec tkanin je voskasta prevleka, ki neguje tkanine, zrahlja njihova vlakna in jih naredi mehkejše. Toda ko na kup brisač uporabite mehčalec, se nekaj tega voskastega premaza vpije v njihovo super vpojno tkanino. Če res želite mehke, puhaste brisače, zamenjajte mehčalec z malo alkoholnega kisa.

4. Znebite se kopičenja detergenta

Da se znebite nakopičenega detergenta in mehčalca, ki ga morda že imate, zaženite brisače v ciklu tople vode v pralnem stroju z dvema skodelicama kisa. Nato jih zaženite v drugem ciklu vroče vode z eno skodelico sode bikarbone. Kis bo razgradil detergent in milo, ki sta obtičala v brisačah, soda bikarbona pa bo osvežila in odišavila vaše frotirje. Nazadnje položite svoje brisače v sušilni stroj na običajni nastavitvi (s kroglami za sušenje), dokler niso vroče in suhe.

PREBERITE TUDI: Najboljši seznam za spomladansko čiščenje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj