A ker večini primanjkuje časa za daljše in kompleksnejše treninge, vam predstavljamo 3 zelo enostavne vaje, ki vam bodo vzele le nekaj minut na dan in v kombinaciji z ustrezno prehrano zagotovo prinesle rezultate.

Vaja št. 1: 'sekanje drv'

S to vajo učvrščujete in krepite mišice trebuha spredaj in ob straneh, roke, zadnjico in stegen.

Utež primite z obema rokama, počepnite in ponesite utež navzdol in navzven na eno stran, obrnite telo proti levi in dvignite utež diagonalno navzgor v nasprotno smer preko levega ramena. Vajo ponovite 10-krat, nato ponovite še v obratni smeri.

Vaja št. 2: vrtenje levo in desno

S to vajo delajo vaše trebušne mišice spredaj in zadaj ter roke.

Usedite se s pokrčenimi koleni, stopala na tleh in prste dvignjene. Utež primite z obema rokama, ju stegnite, se nagnite nazaj v kot 45 stopinj ter dvigujte utež od leve do tal in navzgor do desne do tal in nazaj. Vajo ponovite 10-krat.

Vaja št. 3: plank plus

S to vajo učvrščujete trebušne mišice spredaj in ob straneh, mišice hrbta in ramen.

Začnite na desni: ulezite se s stegnjenimi nogami se dvignite na desno podlahet, tako, da je roka pravokotno nad tlemi. Levo roko dajte v pas in dvignite boke, da bo vaše telo popolnoma ravno. Levo koleno ponesite do prsi, nato nogo stegnite nazaj in ponovite. Vajo ponovite 10-krat, nato ponovite še na levi strani in z desnim kolenom.

Vse vaje izvajajte vsaj 3x na teden in jih ponovite 3-krat.

 

Več o tem, kako se znebiti maščobe okoli pasu, pa si preberite v članku.

 

Foto: Philip Friedman/Studio D

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj