Nizkokalorična živila vsebujejo nekaj kalorij, ki dobro vplivajo na vaše telo in so primerna za vse, ki si želite izgubiti nekaj kilogramov, ali živeti zdravo. Privoščite si jih lahko brez slabe vesti, saj so polna vitaminov in antioksidantov, ki skrbijo za vaše zdravje.

1. Jabolko

Jabolko spada med najbolj zdrav sadež na planetu, vsebuje antioksidante, vitamine, minerale in celo pektin (ki dokazano zmanjšuje lakoto). Lahko je odličen prigrizek med kosilom in večerjo, saj bo telo nasitilo, hkrati pa bo zagotovilo majhen energijski zagon.

2. Brokoli

Brokoli je superhrana, ki lahko zmanjša tveganje za nastanek raka, zviša vitamin D, C in K, poskrbi za zdrave vlaknine, vsebuje pa celo majhno količino beljakovin in skoraj nič kalorij.

3. Šparglji

Šparglji imajo pomembne zdravstvene koristi. Vsebuje veliko količino vitamina K, folatov, bakra, vlaknin in vitamina B1 in ravno tako skoraj nič kalorij.

4. Lubenica

Lubenica je okusna, nizkokalorična poslastica, ki jo lahko uživate brez krivde. Ne samo, da je naravno sladka, vsebuje tudi veliko antioksidantov.

5. Kumarice

Kumarice so v glavnem sestavljene iz vode in vlaknin, vsebujejo malo kalorij in so odličen prigrizek med obroki, lahko pa si jih privoščite za glavno jed kot solato.

6. Pomaranče

Pomaranče so znane po tem, da imajo veliko vitamina C, vlaknin, vitaminov skupine B, vitamina A in kalcija ter skoraj nič kalorij.

7. Zelena

Je dober vir vitamina K in vode, odličnega okusa in čedalje bolj priljubljena pri ljudeh, ki si želijo shujšati.

8. Paradižnik

Vsebuje velike količine vitamina C in drugih antioksidantov, najbolj znan pa je po visoki koncentraciji likopena. Likopen naj bi ščitil pred rakom in boleznimi srca.

9. Grenivke

Grenivke so pogosto povezane z dieto in jih že dolgo promovirajo kot zdrav zajtrk. Napolnjene so z vitamini in imajo malo kalorij.

10. Korenje

Korenje ni znano kot nizkokalorična hrana, vendar je. Ščiti vid, je naraven diuretik in odličen prigrizek, ki hrusta ravno tako kot čips.

PREBERITE TUDI: Zakaj je ITM nezanesljiv pokazatelj hranjenosti?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj