… s samim seboj ali neke vrste travme, s katero ste se že srečali. Kot rečeno, imajo mnogi ljudje s travmatičnim otroštvom večja vprašanja in težave, zaradi katerih se težko soočijo s trenutnimi izzivi. V zvezi s tem je nekaj znakov, ki kažejo, da ste imeli travmatično otroštvo.

Ne zaupate ljudem

Ko se že od otroštva soočate z velikimi težavami ali travmami, počasi razvijate vprašanja zaupanja. In to se nadaljuje, dokler ne zaidete v slepo ulico v svojih letih, kar vpliva na same temelje prijateljstva in romantičnih vezi.

Pretirano reagiranje

Če slišite, da pretiravate precej pogosto, potem obstaja velika verjetnost, da ste se že v mladosti soočili s situacijami, ki so vas nenamerno prisilile v pretirano odzivanje, verjetno zato, ker se želite zaščititi pred ponovnimi poškodbami.

Nezmožnost vzdrževanja odnosov

Se je vsak vaš odnos nenadoma končal? Če ste se soočili s travmo v otroštvu, potem morda nimate močne vezi s starši. Tako vam pomanjkanje ustreznih vezi otežuje ohranjanje uspešnega odnosa s partnerjem zaradi pomanjkanja zaupanja, napačne komunikacije in strahu.

Občutek osamljenosti

Občutek osamljenosti in izolacije je znak, da se še niste pripravljeni soočiti s svojimi demoni. Nezmožnost vzdrževanja odnosov se lahko izkaže za zelo osamljeno in vas vodi v še globljo osamitev.

Pomanjkanje koncentracije

Če se soočate s pomanjkanjem koncentracije, je to verjetno zato, ker vam v glavi krožijo različne misli, povezane s travmatičnimi dogodki, s katerimi ste se morda srečali prej v življenju.

PREBERITE TUDI: Nerealna pričakovanja, ki jih imajo starši do svojih otrok

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj