To nas dodatno obremenjuje, da trdo delamo in zaslužimo več denarja. Kaj pa, če svoje delo sovražite in vam sploh ni všeč? Ali če vam šef otežuje življenje? Ko se vam delo zdi naporno in težko, nekaj ni v redu. Morda je to signal, da ne uživate v tem, kar počnete. Če želite to osvetliti, si oglejte znake, da je čas, da zapustite službo.

Ne sledite svoji strasti

Ko ste navdušeni nad svojim delom, dobite večji občutek namena in izpolnjenosti. To pogosto povzroči višje stopnje produktivnosti in boljše rezultate. Če pa je vaše delo monotono in bolj podobno “službi” kot karieri, je nekaj narobe. Če niste navdušeni nad svojim delom ali delom, ki ga opravlja vaše podjetje, razmislite o iskanju drugega delovnega mesta.

Delovno okolje je nezdravo

Nezdravo delovno okolje vpliva tako na vašo poklicno kot osebno srečo. Primeri nezdravega delovnega okolja vključujejo obvladovanje vodstvenih praks, nezaupanje in nepoštenost med višjimi voditelji, javno sramotenje in nadlegovanje zaposlenih itd. Če se znajdete v takem okolju, je čas, da prenehate z delom.

Premalo uporabljate svoje sposobnosti

Delo, ki vam ne predstavlja izziva, je tisto, česar ne bi smeli opravljati. Bivanje v takšni situaciji lahko omeji vaš potencial rasti, hkrati pa povzroči občutke frustracije.

Podcenjeni ste

Podcenjenost je problem, ko se vaši dosežki ne priznajo in vaše delo ni cenjeno. Vaš šef in sodelavci bi vas morali videti kot sestavni del ekipe in vas pohvaliti, ko opravite izjemno delo. Če vas ne cenijo, si zaslužite priložnost, da poiščete položaj, kjer vas cenijo.

PREBERITE TUDI: Poslovna obleka naredi človeka

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj