… zdravju na splošno, ampak tudi spodbujajo hujšanje. To je tudi razlog, da ga mnogi uživajo dnevno. Ste se vprašali, kdaj prinaša toliko koristi, kdaj je najboljši čas v dnevu, da ga užijete? Medtem ko ga večina ljudi raje pije najprej zjutraj, pa pospešuje tudi izgorevanje maščob ponoči.

Katere zdravstvene koristi zagotavlja?

Jabolčni kis ima zelo malo kalorij in je odličen razstrupljevalni napitek. Redno uživanje jabolčnega kisa lahko pomaga pri stabiliziranju ravni sladkorja v krvi, izboljšuje metabolizem in pospešuje izgorevanje maščob, izboljša pa tudi zdravje srca, vzdržljivost in odpravlja slabe bakterije.

Nekatere študije na živalih so pokazale tudi, da jabolčni kis zmanjšuje raven oksidativnega stresa v telesu, torej prostih radikalov. Bogat je tudi z antioksidanti, ki podpirajo rast in vitalnost. Tako koristi pitja jabolčnega kisa presegajo zgolj izgorevanje maščob, lahko pa pomagajo tudi pri nadzoru dejavnikov, ki so ključnega pomena za dobro uravnavanje telesne teže.

Kako vam jabolčni kis pomaga pri hujšanju?

Poleg zgoraj omenjenih koristi naj bi jabolčni kis spodbujal tudi sitost in vam pomagal, da se dlje časa počutite siti, kar je ključno za zmanjšanje vnosa hrane.

Ali je bolje piti jabolčni kis zjutraj ali zvečer?

Prepričani smo, da ste morali naleteti na informacije, ki podpirajo določen čas za pitje jabolčnega kisa v dnevu. Nekateri ljudje sicer pozdravljajo prednosti razstrupljanja in hujšanja, ko imajo pijačo na sporedu zjutraj, nekateri pa raje pijejo pijačo pred obroki.

Zaenkrat torej še ni znanstvenih dokazov, ki bi podpirali določen čas v dnevu, ko bi imel jabolčni kis največji učinek, pomembno je le, da ga redno uživate.

PREBERITE TUDI: Pospešite metabolizem in shujšajte!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj