Večina že nestrpno pričakuje pomlad, ki prinaša daljše in svetlejše vreme, sonce, piknike in, jasno, več manevrskega prostora pri oblačilih. Spomladi in poleti večinoma nosimo tudi bolj vesele in svetle barve – nekateri imajo pri tem svojo ustaljeno barvno paleto, spet drugi radi vsako sezono preizkusijo kaj novega.

Če ste med slednjimi, potem vas bo letošnja spomladanska barva, ki jo bomo največ videvali, zagotovo razveselila: to je roza. To lahko vidimo tako po kreacijah modnih kreatorjev kot tudi izbiri fashionistk po svetu, ki se navdušujejo nad različnimi roza odtenki. Skupna značilnost vseh je, da so bolj živahni, tako, da bomo bolj pastelne odtenke letos pustile počivati v omari za kako drugo spomladansko sezono.

Da je roza letošnja ‘it’ barva pa dokazuje tudi lanskoletna Jacquemus roza kapsulna kolekcija, ki je povzročila, da je iskanje njihovih roza torbic na platformi Lyst poskočilo za 61 odstotkov; iskanje drugih roza kosov pa za 23 odstotkov.

“Nošenje barv ob obrazu, za katere veste, da vam pristajajo, je ključlnega pomena. Učinek barve ob obrazu je izjemno močan – lahko vas optično shujša, poživi in polepša – ali postara, doda odvečne kilograme in vas naredi videti utrujene in bolne,” je povedala Helen Venables, ena glavnih pri kolorističnem inštitutu House of Colour.

Če se boste torej odločila, da v svojo garderobo dodate kak roza kos, pazite na svoj podton. V člankih o koloristiki lahko ugotovite, kateri barvni tip ste in posledično kateri roza odtenek bo za vas najprimernejši, da boste v njem zasijale, namesto bile videti urejene in bolne.

J.Lo v obleki Giambattista Valli leta 2018
Halpern
Loewe
Gucci
Rotate
Karodall
Msorrig
Slipintostyle

Tole pa so nam pripravile ‘highstreet’ modne hiše:

H&M
Mango
Zara


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj